Prima overwinning heren A jeugd in Duitsland

VfB Rheingold- Reehorst 18-20

3x 20 minuten

Wedstrijden spelen op andere locaties dan de gebruikelijke is altijd leuk en zeker als dat in een vriendelijke plaats is als Emmerich, schitterend gelegen aan de Rijn.

Reehorst ontmoette eigenlijke de perfecte tegenstander, omdat beide ploegen niet voor elkaar onderdeden, fysiek van ongeveer gelijke kracht waren en best wel sportief waren op een paar stevige acties na, die keurig door de scheidsrechter ( Maurice) met geel of 2 minuten bestraft werden.

Op aangeven van Wouter schoot  Sjoerd de bal achter de keeper, waarna Yaniek fraai scoorde uit een individuele actie. Wouter uit een 7 m 1-3  een goed terugkomende tegenstander en de 4-4 uit een geweldige knal van Elian. Wouter schoot gisteren met scherp 4-5 maar vlak voor het einde van het eerste deel van 20 minuten vielen wij ver terug en kwamen onze Duitse vrienden goed terug op 7-5 !!!

Het tweede deel startten wij prima. Yaniek schoot uit een break raak en Wouter vervolgens de gelijkmaker 7-7, Yaniek 8-8 en Sjoerd uit een overtalsituatie 8-9 en weer Wouter 8-10 en Sytse, die weer ouderwets aan het bikkelen was 9-11. Wouter leek de wedstrijd definitief naar Reehorst te doen kantelen met twee fraaie afstandschoten 10-13, maar net als in deel 1 verzaakten wij in de laatste twee minuten stand 12-13 !!!

Deel 3 begon met Remco en Roy (prima spelend) in de basis en Wouter en Yaniek op de bank. Hoek halen op links werd prima afgerond door Elian 12-14 en daarna begon Sjoerd met een indrukwekkende score achtereenvolgens 12-15 en 14-16 en ook nog heel fraai 17-17, want Rheingold bleef goed in de race. De laatste 10 minuten mochten Wouter en Yaniek weer spelen, met als opdracht deze wedstrijd binnen te halen. Keeper Jeffrey stopte in deze fase een strafworp en Yaniek scoorde prompt 17-18, opnieuw een zeer fraaie treffer van Sjoerd 18-19 en in de laatste seconde van deze wedstrijd kwam Elian voor de eerste keer deze wedstrijd op de cirkel, kreeg de bal, draaide zich nog eens om en schoot onbedaarlijk hard raak 18-20 en einde wedstrijd.

Na de wedstrijd de tegenstander uitgenodigd voor een tegenbezoek, daarna douchen, de binnenstad van Emmerich in vanwege Stadtfeste en vervolgens een bezoekje aan de Mc Donalds en naar huis. Een goede start van het nieuwe seizoen.

Aanstaande zaterdag trainen de HJA met Wings om 16.30 uur en spelen om 18.00 uur een wedstrijd.