Overtuigende start handbalteams HV Reehorst

Overtuigende start handbalteams HV Reehorst
Het vrouwenteam mocht de zaalhandbalcompetitie openen en deden dat met een ruime overwinning 22-10 . Even later deden de mannen hetzelfde.

Zaterdag 3 oktober
Mannen: HV Reehorst-Erica’76: 28-18
Na een voorbereiding van zes weken vloog het mannenteam letterlijk uit de startblokken. Binnen 10 minuten stond er een 6-1 score op het bord. De Edenaren probeerden het tempo hoog te houden, maar dat was niet altijd even effectief. De slotfase van de eerste helft was wel overtuigend met scores van Martijn de Wit (3x achtereen) en Jeroen Schoonewille. Ruststand 16-6
De snelle start na rust met scores van Robbert van Oel en Tim Lumenta beloofde veel, maar in de periode tussen de 10e en 20e minuut viel er weinig te genieten. Veel balverlies en slecht uitgevoerde breaks, bracht de Dierensen enigszins terug in de wedstrijd (23-17) maar een opleving in de laatste minuten bracht het verschil toch weer op 10 doelpunten.
Interim coach Jeff de Quay toonde zich tevreden, maar besefte ook dat er nog veel werk aan de winkel is, willen de Edenaren  deze competitie naar hun hand zetten.
Scores: Martijn de Wit 7x Robbert van Oel 6x, Yaniek van Montfort en Jos Boers 4x , Tim Lumenta en Jeroen Schoonewille 3x en Paul Pintus 1x.

Zondag 4 oktober
De HV Reehorst heeft zelden zo’n fraaie handbalzondag (weekend) meegemaakt. Beide D teams, zwaar geteisterd door blessures en ander leed speelden een prima wedstrijd wonnen met 15-5 (D1) en 9-8 (D2). Voor een aantal kids was dit hun eerste wedstrijd van hun jonge bestaan. Geweldige reacties van het talrijke publiek en dank voor de jongens die deze teams hebben gesteund.

C jongens Reehorst-Blauw-Wit(32-1)
De boys van Evert, Luc en Leo knalden uit alle rangen en standen op het doel, zij waren eigenlijk niet te stoppen. Toch probeerden wij af en toe een leuke aanval op te zetten. Heel veel doelpunten, eigenlijk van alle jongens en Niels hield zijn doel schoon tot vlak voor tijd.

Dames Junioren B- FBC: 4-3
Dit was een echte vechtwedstrijd met veel overtredingen en ook nog wat pijntjes hier en daar. Lastig om hier iets over te zeggen.  Flink hard trainen in de basis is mijn advies.

Heren Junioren A: Reehorst-Achilles :23-23
Wat een heerlijke wedstrijd heen wij gezien met prachtige doelpunten, acties alles zat erin wat een wedstrijd leuk moet maken. Op mijn netvlies zie ik nog doelpunten van Luc-Laurens en Chris. De jonge gasten dienen zich aan, zoals Erem, Thomas die een keer kiezelhard raak schoot en wat een doelpunten van linkshander Robin. Keeper Roy hield stand, een groot compliment want hij heeft gekozen om te keepen bij de HJA. Dat wordt hard werken, maar vandaag bleek dat er mogelijkheden zijn.  Vanaf dinsdag vangen de trainingen aan voor de HJA en HS om 20.00 uur, dus allemaal komen!

Heren senioren 2: Reehorst-UDI: 28-20
Met hulp van vier A junioren en Jeffrey in de spits zijn de eerste punten binnen. Een topwedstrijd werd het niet, maar met name de eerste helft was prima en zo was het wel voldoende.