Nuttige oefenwedstrijd Reehorst tegen Studententeam

Op 1 mei jl. namen Paul en John afscheid van de heren senioren groep en sindsdien zijn Ger en Leo voortvarend van start gegaan, teneinde deze groep voor te bereiden op hun competities, want wij praten hier over heren 1 en 2 en de heren A jeugd.
Natuurlijk zijn er de feestdagen, familieweekenden, examens etc, maar wij zijn inmiddels drie trainingen, drie oefenwedstrijden en een toernooi verder en het lijkt erop dat ons doel teneinde zoveel mogelijk mannen te mobiliseren voor het komende seizoen gehaald gaat worden.

De wedstrijd van Reehorst tegen een uitgebreid Studententeam ( Hastu-Centauri plus nog wat extra ingehuurde kwaliteit) werd voorafgegaan door een wedstrijd tussen de gemengde C jeugd, erg leuk om te zien.
Reehorst, dat gisteren de beschikking had over 15 spelers, opende sterk en was de forse nederlaag tegen Havas van de vorige maand nog niet vergeten.
De opbouwrij Paul-Robbert en Jos scoorden regelmatig (hattrick Robbert), en in het doel was Gerard op dreef, zoals wij dat al jaren van hem gewend zijn. De Studenten bleven zeker niet achter en hadden met hun sterke opbouwers (o.a. een oud speler van Sittardia) technisch bekwame spelers, die een aantrekkelijk spelletje speelden.
In het tweede gedeelte van de eerste helft liet Tim zich gelden met een prima break en werd hij op de stand 11-10 perfect aangespeeld door Daniel. Josha en Paul bepaalden de ruststand van de eerste 35 minuten op 13-11 voor Reehorst.

Na rust Bert in het doel en met een Jos Boers die een paar keer afschuwelijk hard raakschoot, Jos had er echt zin in. Remco fraai uit de hoek 16-13 en wederom Tim heel fraai vanaf de cirkel 20-16.  Bjorn verraste de keeper met een ingehouden schot en toch weer die dekselse Timmy 23-18 en Bert met een wereldredding in het doel. De laatste minuten waren voor Jos en Josha en een eindstand van een prima handbalavond 26-22.
Topscorer Jos met 9 doelpunten.
Natuurlijk waren er verbeterpunten, want Ramon en Leon kwamen met hun snelle breaks in scoringspositie, maar deskundig keeperswerk en wat gebrek aan scherpte weerhield Reehorst van een hogere score.  Wouter Paus maakte zijn debuut in heren 1 speelde ook op de M/O positie en deed dat prima. Natuurlijk is het wennen bij de heren senioren en er is maar een remedie om dat zo snel mogelijk te doen en dat is keihard gaan trainen.
Yaniek van Montfort ontbrak in dit gezelschap, omdat hij een flikflakje over een voetbaldoel wilde maken en op zijn hoofd terecht kwam en wil je verder in het handbal, dan is dit in ieder geval niet de goede manier. Beterschap Yaniek…. Michael vd Berg ontbrak ook nog, sinds zijn vakantie naar Bali is er niets meer van hem vernomen. Zij hebben hem toch niet opgegeten?
De scheidsrechters Cees en Ger floten een prima wedstrijd en lieten de spelers lekker handballen en grepen alleen maar in als dat echt nodig was.

Donderdag a.s. trainen voor alle heren senioren en heren A jeugd om 20.00 uur.