Nieuwjaarsboodschap 2018

namens het MT team

Allereerst wens ik jullie een gezond en sportief 2018 toe. Ik wil niet de Paus van Rome uithangen of de boodschap van onze Koning nog eens overdoen, maar iedereen die een enigszins op de hoogte is van de “ontwikkelingen in de Edese sport” en met name het handbal en korfbaldeel weet dat het dit seizoen een hele uitdaging gaat worden de zaken te blijven managen, zoals de afgelopen jaren. De vorige week hebben wij kunnen meemaken, hoe prettig het is een eigen sporthal/kantine te hebben zoals  De Reehorst en dat wordt ons op 30 juni a.s. simpelweg afgenomen. De vele vrijwilligers van onze vereniging hebben die week de catering voor drie voetbaltoernooien verzorgd, de jeugdcommissie wederom oliebollen gebakken, kortom het was de hele week “feest” en dat heeft ons behalve plezier ook de nodige pecunia opgeleverd.

Nieuwe site: www.hvreehorst.nl

Onze nieuwe site, met veel liefde gemaakt door Sebastiaan Saarloos, biedt ons kansen om onze leden te informeren. Dat kan via diverse kanalen en ik wil hierbij een oproep doen aan alle geinteresseerden, deze kansen te grijpen. Twitter en facebook geeft mogelijkheden, maar wie gaat wat doen? Ik kan er alleen maar over schrijven, uitvoeren moeten de “slimme” leden doen.  Ik kijk regelmatig naar andere sites van sportverenigingen en niets is erger, dan bij het lezen van de site bij het laatste nieuws een artikel van het vorig jaar te zien, danwel teamfoto’s uit het jaar 0 en het laatste handbalverslag van mei 2017. Dan skip je snel ergens anders heen en juist dat moeten wij zien te voorkomen. Ik stel voor dat alle “sportnieuwtjes” zoals gewijzigde trainingstijden, behalve via de groepsapp van die team in het “laatste nieuws” komen. Verder kunnen wedstrijdverslagen bij voorkeur nog op de wedstrijddag zelf, naar mij gemaild worden, ik probeer dan uiterlijk zondag een samenvatting bij Madeleine aan te leveren, zodat deze op de zondagavond al via onze “Meest recente berichten” gecommuniceerd kunnen worden. Madeleine heeft het recht in te grijpen, indien de verslagen niet overeenkomen met de normen en waarden in zijn algemeenheid. Verder is het van belang dat ons WS de wedstrijden en eventuele wijzigingen doorgeeft, uiteraard nadat de groep deze per mail/app heeft ontvangen. Er zijn vast nog meer mogelijkheden te bedenken, ik wil het hierbij laten.

30 juni 2018 D-Day

Zoals de zaken er nu voorstaan, sluiten wij de maand juni De Spil en verlaten wij onze goede oude sporthal met die mooie houten vloer. Voor die tijd moeten wij de inventaris van De Spil, de sportspullen zoals trainingspakken, shirts, ballen, bekers enz ergens anders onder zien te brengen. Ik zal het MT voorstellen doen, een “ verhuiscommissie” te installeren, die nagaat wat de mogelijkheden zijn. Overleg met Sportservice en eventueel het Congrescentrum is van belang. Misschien kunnen wij tijdelijk een van de kleedkamers aan de zijkant van de hal in gebruik nemen, zodat wij toch nog wat spullen kunnen opslaan. Indien jullie hierover ideeen hebben laat het svp weten. Vanaf 1 september zullen wij zeer waarschijnlijk wedstrijden spelen in sporthal De Peppel en trainen in ’t Riet.  Indien het de dames en heren van het college van B & W behaagt wordt er eind februari eindelijk een beslissing genomen of wij de volgende stap kunnen maken. Dat zijn o.a. vergunningen voor het bouwen en een omgevingsvergunning voor de gezamenlijke sporthal van Handbal en Korfbal en overige sportbedrijven. In een van de laatste clubbladen heb ik geschreven over de stabiliteit van onze vereniging en dat heeft alles te maken met de verplichtingen die wij als bestuur aangaan, zodra het sein voor het bouwen gegeven wordt. Met name de financiele verplichtingen, die wij voor lange tijd aangaan spelen een rol. Deze opmerking is ook opgemerkt bij de burelen van onze Gemeente en dat is een goede zaak, want alle betrokkenen mogen weten dat de verantwoordelijkheid bij het MT team van HV Reehorst en zeker ook bij onze (spelende) leden ligt. Het komende jaar wordt dan ook een kwestie van bereid zijn heel hard te werken en voor de wedstrijdsporters onder ons, enorm jullie best te doen goed te blijven presteren en voor de jeugdigen en recreanten de trainingstijden zo goed als mogelijk te benutten, het plezier in de sport uit te dragen en de vereniging verder uit te bouwen.

Schoolhandbal 2018

Het programma staat al op onze site (31 januari en 7 februari 2018). Die dagen mogen wij tegen de 300 kinderen verwachten, die voor de eerste, tweede en sommigen voor de derde keer het snelle spelletje gaan spelen. Het wordt dus weer lekker druk in de hal, wel dus voor het laatst in deze omgeving.

D jeugd nieuwe indeling en vertrek Kaylee.

Onze D jeugd gaat vanaf a.s. zondag beginnen aan een nieuw avontuur in een wat lagere klasse. Kaylee Springer geeft op dinsdag 9 januari haar laatste training aan de D jeugd, later deze maand vervolgt zij haar studie in Tjechie.  Kaylee bedankt zover en wij hopen dat je bij terugkeer naar Nederland/ Wageningen wederom onze richting uitkomt. Daniel Laverman ( jeugdcoordinator) is op zoek naar een trainer/ster die t/m eind april de dinsdagtrainingen voor haar of zijn rekening wil nemen.

Het Streek en handbal en Leon van Schie

Op vrijdag 12 januari geeft het NHV een handbalclinic aan 16 geinteresseerde jongens (14) en meisjes(2). Het is zeer wel mogelijk dat handbalinternational Leon van Schie (Volendam) deze training gaat leiden. Op 19 januari wordt een tweede sessie gegeven en daarna is het aan HV Reehorst hier een vervolg aan te geven.

Zondag 14  januari thuiswedstrijden voor DS en HS 1 en 2!

Indien jullie geen uitwedstrijd dienen te spelen, stel  ik voor onze seniorenteams massaal te steunen. De mannen spelen tegen kampioenskandidaat Berdos en coach Paul van Noesel heeft mij medegedeeld dat zijn mannen de planken van onze sporthal gaan spelen, dus mis dat niet. Houdt de zondagmiddag vrij!

Leo de Wit
Statutair voorzitter HV Reehorst Ede