Marco Meijeringh stunt met zijn HV Reehorst

Ede, 10 maart 2012

In de gelijknamige en goed gevulde sporthal verslaat het handbalteam van coach Marco Meijeringh, in de strijd om klasse behoud, het als 7e geplaatste Hurry Up met 25-21.

Het was erop of eronder en met deze overwinning op zak is dit team nog in de race om het verblijf in de hoofdklasse veilig te stellen. Met nog 3 wedstrijden te gaan zal het nog een verschrikkelijk spannende eindstrijd gaan worden in deze klasse.

Vanaf het begin werd er aanvallend goed gespeeld. Veel druk zetten op de verdediging van Hurry Up, resulteerde in de openingstreffer voor Reehorst. In de loop van de eerste helft werden mooie vrij gespeelde kansen niet altijd naar wens afgerond, maar dat mocht de pret niet drukken. Verdedigend zat het bij Reehorst goed in elkaar en daar waar men elkaar moest bijstaan, gebeurde dit ook.

De gehele eerste helft ging de strijd  over en weer met mooie aanvallen, verdedigende acties en het voortreffelijke keeperswerk van de Reehorst goalie. Beide teams konden met een opgeheven hoofd de rust in gaan bij een stand van 12-12.

De 2e helft begon wat minder en even leek het erop dat de thuisploeg alsnog het onderspit moest delven tegen Hurry Up. Naar gelang de tijd verstreek kwamen de roodhemden weer beter in de wedstrijd en herpakten zich waardoor de opgelopen schade van 14-18 achterstand werd omgebogen naar 20-19.

Aangezien de thuisploeg de punten broodnodig had, werd door coach Marco Meijeringh een laatste troef ingezet, een keepers wissel en meer druk naar de tegenstander.

Het publiek van de thuisploeg rook de aanstaande overwinning en schaarde zich in grote getale achter de thuisploeg. Hierdoor werden de mannen gesterkt en dat was ook  direct merkbaar, kansen werden benut, de bezoekers zakten in en de keeper van Reehorst stopte alles wat op hem af kwam en dit resulteerde in een prachtige verdiende overwinning.

Man of the match: Bert Willemsen