Mannenteam Reehorst alleen aan kop na overtuigende winst, verlies voor vrouwen

Zonder trainer/coach Paul van Noesel reisden de mannen naar Emmer Compascuum en wonnen met 24-28,  de vrouwen daarentegen kenden personele gebreken en verloren kansloos van Groesbeek met 17-12

DOS-Reehorst (m) 24-28

Met assistent trainer John Thiele als coach van Reehorst begonnen de Edenaren in een prettige entourage (houten vloer) lekker fel aan de wedstrijd DOS en Reehorst hielden elkaar de eerste minuten in evenwicht, waarbij de goed leidende scheidsrechters over en weer de terechte 7 meters toekenden. Jos Boers scoorde eerst al fraai naar aangeven van Robbert van Oel en in het vervolg zou Boers met name uit strafworpen scoren. In de periode tussen de 12e en 20e minuut liep Reehorst uit naar een 8-12 voorsprong. Uit een fraaie actie op links tussen Daniel Laverman en Rene Looijs scoorde laatstgenoemde fraai en Jos Boers knalde de ruststand naar 11-14. Direct na rust besliste Reehorst eigenlijk de wedstrijd. Jeff de Quay en Mike vd Berg tilden de stand naar 13-18 gevolgd door scores van  Josha Sietsma en wederom Rene Looijs 14-23.

Arrogantie misplaatst

Onbegrijpelijk dat de maximale voorsprong van Reehorst van tien doelpunten door een slecht laatste kwartier werd ingelopen naar een 24-28 winst. John Thiele toonde zich tevreden met het eindresultaat, maar meldde dat Reehorst wat hem betreft nog niet rijp is voor promotie, dan moeten er echt nog wat zaken verbeterd worden.

Scores: Jos Boers 10x Jeff de Quay 7, Robbert van Oel en Rene Looijs 3x, Michael vd Berg 2 en Remco van Dijk, Josha Sietsma en Daniel Laverman 1x

Groesbeek Glorie- Reehorst 17-12

De Edese damesformatie toog geplaagd door blessures en andere zaken met slechts een wissel naar Groesbeek. Coach Marco Meijeringh had zijn dames voorgehouden alle energie in de verdediging te steken, maar dat pakte helemaal verkeerd uit. Binnen twaalf minuten stond er al een 5-0 stand op het bord en dan wordt zo’n wedstrijd al snel een mission impossible.
In de tweede helft knokte Reehorst zich nog even terug in de wedstrijd 10-7, maar het slot was toch voor de Groesbeeksen met een verdiende 17-12 overwinning, waarbij junioor Marielle van Zetten en Charissa Gibbs zich onderscheidden door ieder 2 x te scoren.

Scores: Sandra van Zetten 4x, Joyce Leuverink 3x, Marielle van Zetten en Charissa Gibbs 2x en Tatiana Jooren 1x.