Mannen van HV Reehorst onderuit in Hengelo, winst vrouwenteam

De eerste nederlaag voor de handbalmannen van trainer is een feit.  In Hengelo werd tegen laagvlieger Donar tamelijk kansloos verloren met 20-16. Het vrouwenteam daarentegen deed goede zaken in Wehl en won met 10-12.

Donar-Reehorst (m) 20-16

Reehorst begon de wedstrijd nog redelijk goed en kwam op een 0-2 voorsprong, maar gaandeweg de eerste helft verdween de overtuiging. Met name vanuit de opbouwpositities, normaal het terrein voor Robbert van Oel en Jeff de Quay werd te weinig druk op de verdediging gezet, was de opzet van de aanvallen ronduit slecht en werd er ook nog eens onvoldoende afgerond. Bij de rust als werd de nederlaag zichtbaar met een 10-7 achterstand.

Na rust eenzelfde beeld met een lethargisch Reehorst wat zich langzaam maar zeker naar de nederlaag liet spelen, ondanks dat de verdediging en met name de keepers redelijk overeind bleef. Daarbij hielp de skippybal, waarmee gewoonlijk in Twente wordt gespeeld ook al niet. Volgens assistent trainer John Thiele miste de Edenaren voldoende felheid en vechtlust en toonden zij niet echt voor de eerste plaats van de ranglijst te willen knokken.

Komende zaterdag speelt Reehorst tegen nummer drie van de ranglijst in de eigen Reehorst en dan kunnen de mannen dit echec recht zetten.

Apollo-Reehorst (v) 10-12

De Edese dames bivakkeren al een tijdje in onderste regionen in de tweede klasse afdeling en daar moest nu maar eens een einde aan komen. De Edese dames kwamen wat traag uit de startblokken en dat betekent in het handbal meteen achter de feiten aan lopen en een 3-1 achterstand.  Reehorst wist gaande de eerste helft de zaken wat beter naar hun hand te zetten en de russtand gaf reden tot opgewektheid 7-10.

In de tweede helft stopte keepster Evelien van Zetten ook nog twee strafworpen en toen werd duidelijk dat de tweede uitoverwinning in het verschiet lag en daarmee een plek in de middenmoot. Trainer/coach Marco Meyeringh vond de overwinning een echte teamprestatie en hoopt a.s. zaterdag tegen Erix de eerste thuisoverwinning voor het trouwe publiek te laten plaats vinden.