Mannen Reehorst verliezen eervol van kamipoenskandidaat (28-20)

De mannen togen zondagmiddag vol goede moed naar kampioenskandidaat Vlug & Lenig- 2 in Geleen, zagen topscoorder Jeff de Quay al na twee minuten met een enkelblessure uitvallen, maar het zou nog tot een kwartier voor einde duren alvorens de Limburgers de zege veilig konden stellen.

Binnen twee minuten had de Edese linkshander de Quay er al twee doelpunten in liggen en alles leek op een mooie dag in Limburg, maar een ongelukkig moment, waarbij keeper Ferry van Leent en nog een tegenstander bij betrokken raakten, maakte abrupt een einde aan de aspiraties van de Edenaar, die met een dikke enkel naar de kant moest. Het pleit voor de Edenaren, dat zij niet de moed lieten zakken en naar een 5-9 voorsprong snelden, waarbij van Leent weer de nodige sensationele reddingen maakte door o.m. drie strafworpen tegen te houden. De laatste tien minuten kwam Reehorst onder druk te staan en door een doelpunt van Michael vd Berg vlak voor het rustsignaal kon nog net de positieve kant van de score behouden blijven 9-10.

In de tweede helft hielden de Limburgers de verdediging dicht als een huis. Reehorst versaagde niet en de tussenstand van 19-16 gaf nog voldoende houvast, maar door vermoeidheid en toenemend balverlies konden de reserves van de Eredivisie club naar een ietwat geflatteerde winst van 28-20 snellen.Net als Ferry van Leent wist ook de tweede keeper van Reehorst, Bert Willemsen,  met een aantal fraaie reddingen erger te voorkomen.

Zaterdagavond om 19.30 uur spelen de mannen tegen VHC uit Valkenswaard uiteraard in de Sporthal De Reehorst.

Eenvoudige zege handbalsters

Omdat de uitwedstrijd tegen Groesbeeks Glorie verloren werd, waren de revanchegevoelens aan Reehorstzijde groot. Aangemoedigd door het voltallige tweede team gingen de Edese handbalsters vol vuur van start. Na enkele minuten hadden zij al een 4-0 voorsprong opgebouwd en zag Groesbeek pas na 25 minuten kans voor het eerst te scoren. Met rust stond het 9-2.

Ondanks de ruime voorsprong maande coach Marco Meijeringh zijn dames tot meer scherpte. Er werd te slordig met kansen omgesprongen. Daarnaast moest het tempo nog meer omhoog. Onmiddellijk na rust scoorden de Edesen driemaal uit een break-out. Men bleef de gasten onder druk zetten. Pas bij een voorsprong van 16-4 verslapte de thuisploeg, waardoor Groesbeek de eindstand naar 19-10 kon brengen.

Doelpunten Reehorst: Joyce Leuverink 4, Anneke van Oel, Charissa Gibbs 3, Anuschka van der Vegt, Tatiana Jooren, Sandra van Zetten 2, Marjolein Cohen, Chantal Boksman, Melissa Jooren 1.