Mannen Reehorst openen seizoen met winst. Dames komen fysiek tekort.

Paul van Noesel blikte tevreden terug op de eerste wedstrijd van zijn team tegen het universiteitsteam Cabezota uit Enschede. “Hoewel de meeste spelers in het begin te gespannen speelden en de wedstrijd lange tijd op slot leek, heeft het collectief uiteindelijk gewonnen”. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 23 tegen 21 overwinning voor Reehorst. De Edese dames kenden ondanks een vliegende start een mindere dag. Met een klinkende 21-16 won OBW. Het team uit Zevenaar liep letterlijk over de Edese ploeg heen.

Voor de rust had Van Noesel al zijn wissels, vijf in totaal, al ingezet. “Het was doorwisselen en uitproberen deze eerste wedstrijd, met name om uit te vinden welke combinaties het beste liepen.” Tot aan rust had dit nog niet het gewenste effect, met als gevolg dat de thuisspelende ploeg met een kleine voorsprong kon rusten: 11-9.

Na de veldwissel begon het beter te lopen aan Reehorstzijde. Met name de Jeff de Quay, Jos Boers en Remco van Dijk waren vanaf hun positie productief. Daarnaast keepte Bert Willemsen, wegens ziekte van Ferry van Leent de hele wedstrijd onder de lat, een ijzersterke wedstrijd.
“Al met al een prima overwinning”, aldus Van Noesel.

De vrouwen verliep het minder fortuinlijk. In de beginfase wisten zij door snel spel de tegenstander nog te ontwijken, maar toen OBW eenmaal ingelopen was, nam het al snel het voortouw. Zij beukten letterlijk door de verdediging heen en liepen gemakkelijk zeven doelpunten uit. Een slotoffensief van jeugdspeelster Mariëlla van Zetten mocht niet meer baten, waardoor Reehorst wederom zonder punten bleef.