Mannen HV Reehorst op koers

Reehorst-Hazewindus  regionale klasse A 26-13

De Edese handballers, ook dit keer o.l.v. assistent trainer John Thiele, hadden geen kind aan het zwakke en vooral lomp spelende Hazewindus uit Gieten.
Na een korte achterstand knalden Jeff de Quay, Jos Boers en aanvoerder Robbert van Oel na veelal fraai voorbereidend werk de stand naar 5-1 binnen 7 minuten, waarna De Drenthenaren nog even terug kwamen. Remco van Dijk met twee fraaie treffers zorgde voor 8-4 en daarna spektakel in het doel, waar Ferry van Leent  binnen twee minuten twee strafworpen onschadelijk maakte. In de periode dat De Quay ook een 7 meter miste, schoot van Dijk opnieuw met scherp en bepaalde Josha Sietsma de ruststand op 12-10
Zoals zo vaak deze competitie sloegen de Edenaren kort na rust hard toe. Met een formidabele van Leent in het doel en een aanval die draaide als een tierelier denderde de Reehorst brigade naar een 21-11 voorsprong en hielden van Leent en later de jarige Bert Willemsen (stop van 7 meter) hun doel bijna twintig minuten schoon.

Daniel Laverman en Tim Lumenta

Beide jonge  spelers (20)  kregen gisteravond veel speelminuten en zij maakten dat volledig waar. Laverman en Lumenta scoorden ieder drie keer in de tweede helft en hadden zodoende een belangrijk aandeel in de redelijk oplopende score. De felheid waarmee beide Reehorst youngsters strijden was duidelijk te veel van het goede voor Hazewindus, dat steeds vaker aan de noodrem moest trekken en hiervoor werden beloond met twee rode kaarten.
Martijn de Wit bepaalde de eindstand op 26-13 en daarmee lijken de Edenaren klaar voor de inhaalwedstrijd a.s. vrijdagavond tegen  V & S in Groningen.

Scores: Jeff de Quay, Jos Boers, Remco van Dij 4x, Tim Lumanta en Daniel Laverman 3x Korneel van ’t Land, Robbert van Oel en Josha Sietsma 2x Mike vd Berg en Martijn de Wit 1x