Leergierig Reehorst werkt aan toekomst

,,Mijn droom is dat handbalvereniging Reehorst op termijn een international gaat afleveren”, opent Sjors Röttger (56) het gesprek. ,,Natuurlijk zal dat niet van vandaag op morgen zijn. Maar Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd.”
door Eip Janssen
Woorden die passen bij een verfrissende aanpak. Uitgesproken door de voormalig technisch directeur van het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Die een schat aan ervaring in de handbalsport heeft opgedaan. En nu bij Reehorst als technisch adviseur zijn kennis wil delen.,,Daar zijn we heel blij mee. Dit moet Reehorst net dat zetje geven dat de club nodig heeft,” zeggen Arjan den Boggende (nieuwe voorzitter TC) en Leo de Wit.,,Het voelt alsof ik nooit ben weggeweest”, zegt Röttger. ,,Halverwege de jaren tachtig ben ik bij Reehorst begonnen. En nu bijna vijfentwintig jaar later sluit de cirkel. Ik heb de club op afstand altijd gevolgd. Weet na een aantal gesprekken wat er speelt.”

De Veenendaler is er trots op dat het NHV een handbalvisie heeft die klinkt als een klok. ,,Daarin komen de punten terug die ik altijd heb gekoesterd. Dat zijn vijf pijlers: technisch, tactisch, fysiek, mentaal en sociaal. Vooral het laatste is belangrijk. Sporten en dus ook handballen doe je vanuit je hart. Want wie geen plezier beleeft, zal nooit naar vermogen presteren.”

Visie
Dat spreekt Arjan den Boggende aan. ,,Er was een plan: ‘Reehorst Way’. Gebaseerd op de visie die het NHV uitdraagt. Sjors heeft daar een vertaling aangegeven. Dat wordt de rode draad die door de club loopt.” ,,Ik zou het willen vergelijken met Ajax. De speelstijl wordt uniform van hoog tot laag. Het kan niet zo zijn dat men een eigen koers gaat varen. En daar nemen we de tijd voor”, zegt Röttger.

Reehorst gaat op een verantwoorde wijze daarin investeren. ,,Wij gaan echt de zaak niet rigoureus omturnen. Wel hier en daar accenten anders leggen. En ons niet alleen op de eerste teams richten. Nee, in het plan dat Röttger heeft gepresenteerd staat juist de jeugd centraal. Werken aan de toekomst. Met een kader dat door goede opleidingen daarvoor wordt toegerust. Op vrijwillige basis, maar niet vrijblijvend. De rode draad moet worden opgepakt”, meent Den Boggende.

Bijeenkomsten volgen met kader en ouders van jeugdleden.,,De betrokkenheid van vrijwilligers is zo belangrijk. En voor ouders is belangrijk dat men weet wat er gebeurt”, meent Den Boggende. Het ledenbestand is doorgenomen. ,,Het viel op dat er niemand uit Veenendaal of omgeving bij ons handbalt. Daar moet toch belangstelling en ambitie zijn? Eens brainstormen hoe we dat kunnen onderzoeken”, zegt Röttger. Het trio benadrukt dat spelen bij HV Reehorst een uitdaging moet zijn. ,,Wie voor het grote geld komt zal teleurgesteld worden. Maar wie in zichzelf wil investeren en daarbij een leuke vereniging zoekt is welkom. ,,Waar plezier, ambitie en teamspirit belangrijk zijn”, besluit De Wit.

Bron: Ede Stad