Kwaliteitsimpuls Hoofdklasse A dwingt mannen van Reehorst tot reactie

De oefenwedstrijd van de heren 1 plus A jeugd afgelopen zaterdag is een schot in de roos gebleken, want Havas uit Almere bleek de perfecte tegenstander.
Havas staat o.l.v. trainer/speler Theo v d Berg, die in het recente verleden uitkwam voor Aalsmeer en daar meer dan eens kampioen van Nederland werd.
Aalsmeer stond in die tijd bekend om het gigantische tempo waarmee het speelde en dat niet een kwartiertje of zo, nee,  gedurende de hele wedstrijd.

Van der Berg streek een aantal jaren geleden in Almere neer, pakte daar de draad op met een stelletje gasten van een jaar of dertien en ging daarmee op zijn “Aalsmeers”aan het trainen.
Dit team is nu een jaar of 7 verder, met als resultaat twee keer achtereen promoveren en het komend jaar te bewonderen in de Hoofdklasse A, waar Reehorst ook in uitkomt.

Wie de wedstrijd zaterdagavond heeft gevolgd kan niet anders concluderen, dat de Hoofdklasse A er een voortreffelijke club bij heeft, welk een verschrikkelijk hoog tempo hanteert, zodat in deze klasse heel wat tegenstanders naar de zuurstoffles zullen worden gespeeld.
Reehorst kon in het begin nog redelijk volgen, met een opbouwrij van Robbert van Oel, Yaniek van Montfort, die prima debuteerde, en Jos Boers op de rechteropbouw.
Maar na een minuut of vijftien werd duidelijk dat dit wel eens een flinke afstraffing kon gaan worden en bij de rust van de eerste 25 minuten stond Reehorst al een punt of  5 achter.
Jeffrey Berendsen mocht de tweede 25 minuten keepen en ondanks manmoedig werk, moest Jeffrey en met hem alle mannen van Reehorst toezien hoe Havas in hoog tempo Reehorst naar de Filistijnen speelde met een tussenstand van 17-30!
Het derde deel stond Bert weer in het doel, werd de wedstrijd rommelig en vlogen de breaks van Havas ons toch nog om de oren met een eindstand van pakweg 24-44.

Het is nog erg vroeg om conclusies te trekken, maar zeker is dat de Hoofdklasse aanzienlijk sterker is geworden, want naast Havas mogen wij het uit de eerste divisie gedegradeerde Achilles zeker als kampioenskandidaat bestempelen, mede omdat Wouter Beke en Harmen Voogd van Swift Arnhem terug gaan naar hun eigen club Achilles.

En de Reehorst mannen? Dat wordt keihard trainen in de aanloop van het nieuwe seizoen, waarvan het voorbereidingsprogramma vrijwel ingevuld is, spelers uit het tweede kansen krijgen, net als heren A jeugd met ambitie en het nieuwe seizoen te maken krijgt met fantastisch handbal, dat uitdaag tot een juiste reactie……..

Leo de Wit