Kick-off van de mannen van HV Reehorst daagt uit tot meer….

De technische leiding van HV Reehorst had zaterdagavond 11 september uitgekozen als start van het nieuwe seizoen voor de beide heren seniorenteams en in aansluiting ook de heren A jeugd.  De trainers Paul van Noesel en John Thiele kunnen tevreden zijn voorzover de getoonde inzet, maar er zijn ook nog vraagtekens die beantwoord moeten worden.

Doordat de wedstrijd van de heren A jeugd jammerlijk genoeg werd geannuleerd, konden een aantal van hen meedoen met het tweede heren team en dat ging ze eigenlijk heel goed af tegen een sterk Ha-Stu-2. Zo zag ik Chris de fraaie 2-2 maken en later in de wedstrijd werd Yaniek een plaag voor de verdediging van Ha-Stu uit Nijmegen en zijn voorbereidend werk met cirkelspeler Maurice was oogstrelend. Jeffrey krijgt het komend seizoen de gelegenheid zich te onderscheiden in het doel van ook HS2 heeft een oogje op hem laten vallen. Elian stond prima te verdedigen en kwam eveneens tot scoren. Het tweede herenteam wacht op uitbreiding van hun team en dat moet nog deze maand plaatsvinden.

De tweede wedstrijd van die avond Heren-1 tegen Ha-Stu-1, uitkomend in de regioklasse was de eerste gelegenheid van het prille seizoen om eens te zien hoe Reehorst er voor staat.
Immers, behalve Jeff die juist op die avond met zijn nieuwe club Swift een wereldpartij tegen Aalsmeer speelde, miste Reehorst,  Korneel, Josha en ook nog Ferry in het doel, zij zijn er dit seizoen niet meer bij. Paul Verhage is gelukkig weer terug, maar was zaterdag niet fit genoeg om te spelen en daar was opeens Paul Pintus, overgekomen vanuit het Limburgse en Gerard Haalboom, die op dringend verzoek van de technische leiding zijn keepersspullen weer tevoorschijn heeft gehaald.
Om met de laatst te beginnen: Gerard keepte ijzersterk zoals de hele verdediging goed in elkaar stak want bij een ruststand van 6-5 hoef je je als verdediging niet te schamen. Jos Boers mocht de vacature van rechteropbouwer invullen en dat is geen eenvoudige taak, maar Boers geeft zoals altijd 100% en kan alleen nog maar groeien in die rol. En dan is daar zomaar Paul Pintus. Debutant Paul kende zaterdagavond geen enkele belemmering, speelde brutaal en doelgericht en lijkt kandidaat om bijvoorbeeld Korneel op te volgen. Daniel en Tim gooiden zich vol in de strijd scoorden regelmatig en kunnen nog belangrijk groeien het komend seizoen. In de tweede helft had Ha-Stu moeite met het tempo van Reehorst, wat pas een week in training is en nog vier weken de tijd heeft om op voldoende niveau te komen voor het avontuur als debutant in de Hoofdklasse. De eindstand 17-10 was in ieder geval hoopgevend.