Jos Boers sleurt Reehorst naar hoge klassering (20-17)

De mannen van HV Reehorst en kampioenskandidaat Jupiter’75 uit Eersel hebben er zaterdagavond niet alleen een uitermate spannende, maar ook zeer sportieve ontmoeting van gemaakt, die wat de Edenaren betreft geheel in het teken stond van het afscheid van Jos Boers. De robuuste maar innemende cirkelspeler van Reehorst nam in stijl afscheid, want de beide punten bleven verdiend in Ede en Boers zelf zou met 6 doelpunten tot de uitblinkers behoren.

Het eerste kwart van de wedstrijd waren beide ploegen geheel aan elkaar gewaagd. De verdedigingen met  aan het hoofd de beide keepers blonken uit, wat moge blijken uit de tussenstand van 3-2 voor Reehorst na zestien minuten. Even leek Reehorst weg te lopen door doelpunten van Ronald Kroon en Paul Verhage en een fantastische break van keeper Ferry van Leent op Mike vd Berg(7-4) en uiteraard Jos Boers die vlak voor rust de 8-6 liet aantekenen. Van Leent stopte seconden voor het rustsignaal nog een geweldige break-out van Jupiter.

Direct na rust scoorde Boers uit een 7 meter, maar de keeperwissel bij Reehorst had toch gevolgen. De mannen uit Eersel (Eindhoven) slopen dichterbij en even hadden de Edenaren geen antwoord op de snelle opbouw en dreiging en dat kostte een paar strafworpen en twee-minutenstraffen. Coach Paul van Noesel greep tijdig in en herstelde daarmee de stabiliteit. Wat volgde waren schitterende acties van Jeroen de Wit en Robbert van Oel die de Edenaren in de race hielden (17-17) en het slotaccoord van deze heerlijke handbalwedstrijd was helemaal Voor Reehorst, met fraaie treffers van Van Oel en Jeff de Quay, die de stand definitief in Ede’s voordeel bogen 20-17.

Jos Boers vertrekt deze week naar de tweede grote stad in Zuid-Korea, Busan. Boers gaat daar de komende maanden aan de slag als assistent-uitvoerder projecten, waarbij hij gaat werken aan een afzinkbare tunnel. Als het even kan wil Boers in Zuid Korea een club zoeken om in training te blijven en wellicht te spelen, maar dat zal niet meevallen gezien de werkweek van 60 uur. Over vandaag was Jos Boers opgetogen: “Wij hebben echt laten zien wat wij kunnen. Het hele team heeft voor elkaar geknokt en ik ben blij met een sportieve tegenstander als Jupiter’75. Een fijner afscheid was ondenkbaar voor dit publiek en met deze entourage”. Aldus de pas 23 jarige target-man van HV Reehorst, die op 31 mei weer in Nederland hoopt te zijn.

De Edese handballers treden momenteel op als reuzendoder. Twee weken geleden werd de nummer 1, Loreal Venlo, in eigen huis verslagen en t hans was het de beurt aan de nummer twee van de competitie Jupiter’75. Op dit moment zijn er zo’n  5 ploegen in de race voor de titel, waaronder Reehorst zelf en zeker ook de mannen van Regioteam CAD2M, waarvan een flinke delegatie zaterdag op de tribune toekeken en hoopten dat Reehorst zou winnen, hetgeen ook bewaarheid werd.

Dames Reehorst winnen eindelijk uitwedstrijd

De Edese handbalsters zijn er dan toch in geslaagd een uitwedstrijd winnend af te sluiten. Het was dan wel tegen hekkensluiter Huissen, maar laag geklasseerde teams staan er wel om bekend dat zij in de strijd tot klassenbehoud tot het uiterste gaan. Het eerste kwartier van de wedstrijd leek dat nog te lukken, daarna ging Reehorst meer uit van eigen kracht en kon het afstand nemen. Het won met 16-7. Huissen bood meer tegenstand dan bij hun wedstrijd in Ede. Er werden meer combinaties gespeeld, die ook nog doeltreffend waren. Daarnaast leken de Edese speelsters toch weer last te krijgen van zenuwen. Bij een stand van 2-4 in het voordeel van Ede, kwam er plotseling spirit in de ploeg. Er werden een aantal knap gespeelde tempoaanvallen ingezet, waardoor de voorsprong uitgebouwd werd. Bij rust was de stand 3-8.

In de tweede helft werd de defensie van Huissen goed onder druk gezet, waardoor met name hoekspeelster Charissa Gibbs enkele malen goed vrij kwam. Reehorst kon daarna vrijuit experimenteren met ingestudeerde wissels. Het leverde hen een mooie winst.

Doelpunten Reehorst: Anneke van Oel, Charissa Gibbs 3, Sandra van Zetten, Anuschka van der Vegt, Melissa Jooren en Joyce Leuverink 2, Kim de Quay en Marjolein Cohen 1.