HV Reehorst wint inhaalduel na slechte wedstrijd (27-17)

De eindstand van deze wedstrijd doet wellicht anders vermoeden, maar de werkelijkheid was anders, want  de Edenaren speelden hun slechtste thuiswedstrijd van dit seizoen.

Binnen twintig seconden werd een fraaie combinatie tussen Jeff de Quay en Robbert van Oel uitstekend afgerond en heel even kregen de toeschouwers het idee dat het een doelpuntenfestijn zou worden, maar dat pakte wat anders uit. Laagvlieger SVBO bestaande uit vooral oudere mannen hield Reehorst eenvoudig bij en nam zelfs na twintig minuten de leiding, wat zou leiden tot tal van wissels, want de wisselbank van Reehorst was geheel bezet met zeven man en dus keuze genoeg voor coach Paul van Noesel. Dankzij een sterk slot van de eerste helft kon Reehorst toch nog rusten met een 14-10 voorsprong door twee doelpunten van Korneel van ’t Land en Jos Boers.

Direct na rust trachtte de mannen van Paul van Noesel snel afstand te nemen, maar om een of andere reden lukten de combinaties niet en vonden de spelers elkaar niet echt. Een van de weinige hoogtepunten van de tweede helft was een geweldig onderhands schot in de kruising van Jos Boers en tegen het einde van de wedstrijd een aantal snelle aanvallen, die de moegestreden spelers uit Emmen moesten incasseren met snoeiharde schoten van Tim Lumenta en Daniel Laverman.

Topscorer Jeff de Quay (7) meldde na de wedstrijd dat er maar weinig aanvallen goed lukten en dat er zondag in Groningen tegen Cirkeltijgers uit een ander vaatje getapt moet worden, willen zij de ambities van dit seizoen waarmaken.
 
Stand top vier regionale klasse A:

V & S     15-24
Reehorst 15-24
E&O       15-21
Cometas 15-21