HV Reehorst verliezen strijd om koppositie in eerste kwart van de wedstrijd

V & S Groningen – Reehorst (mannen regioklasse) 26-22

Op vrijdagavond naar Groningen reizen om een inhaalwedstrijd te spelen is een pittige opgave,vervolgens verliezen en dan nog terugreizen dat maakt het zo’n uitstapje helemaal tot een Hell of a Job. De Edenaren werden in de beginfase helemaal weggespeeld, omdat de Groningers met een aantal bomen van kerels in hun gelederen fysiek veruit de meerdere waren. Paul van Noesel startte met een 3:3 verdediging, die echter achteloos gepasseerd werd en de Edese keeper Bert Willemsen zag dan ook schoten als kanonskogels links en rechts in de kruising vliegen. Aanvallend was Jeff de Quay de enige die indruk kon maken en dat is nu eenmaal te weinig. Na kwartier spelen mocht Ferry van Leent het doel verdedigen, schakelde van Noesel over op een stabielere 5:1 dekking en langzamerhand kwam het vertrouwen bij Reehorst terug en werd er gerust met een 15-10 achterstand.

Na rust zou er een flinke slijtageslag ontstaan. Van Leent stond weergaloos te keepen en werd in het eerste kwartier slechts vijf keer gepasseerd en de aanval van Reehorst ging beter draaien. Doelpunten van Tim Lumenta, Remco van Dijk en Robbert van Oel deden de hoop herleven en toen Jos Boers en Martijn de Wit 19-18 en 21-19 lieten noteren met nog dertien minuten te spelen leek Reehorst  de Groningers naar de zuurstoffles te spelen, maar juist toen bleek de routine van V & S doorslaggevend. Reehorst begon ineens balverlies te lijden op het moment dat de aanval nog niet echt stond, een second dribbel fout en te snel willen afronden, kortom Reehorst liet V & S toch weer in de wedstrijd komen en dat mogen zij zich best aanrekenen, als je tenminste kampioen wil worden.

V & S staat nu op de eerste plaats en Reehorst mag a.s. donderdagavond om 20.00 uur in de Sporthal De Reehorst proberen om weer medekoploper te blijven door de tweede inhaalwedstrijd nu tegen SVBO te winnen. Als dat lukt mogen de Edenaren volgende week zondag weer naar Groningen tegen het verrassende Cirkeltijgers, maar als zij daar voor de winst willen gaan, moet er echt nog een tandje worden bijgeschakeld.

Stand top 4 regioklasse A

1. V & S     14-22
2. Reehorst    14-22
3. E & O    15-21
4. Cometas    15-21