HV Reehorst verliest in Nieuwegein na zomers duel

Voor de handballers van Reehorst staat er niets meer op het spel en dat werd wellicht iets te nadrukkelijk geëtaleerd want de Edenaren verloren met 27-23

Nieuwegein-Reehorst (Hoofdklasse A)

Volgens de scheidende coach Paul van Noesel begonnen zijn spelers redelijk geconcentreerd aan de wedstrijd tegen het in hevige degradatienood verkerende Nieuwegein. De tegenstander had zich bovendien weten te versterken met Rob Louw, een speler met eredivisie ervaring en dat was dan ook de gangmaker, spelverdeler en ook nog afmaker bij Nieuwegein.

De russtand van 13-12 was een logische, maar de Edenaren waren in de verdediging wat flegmatiek en soms zelfs apathisch en aanvallend was het spel ook van net niet. Tien minuten voor tijd met een stand van 21-20 was er nog van alles mogelijk, maar Reehorst morste teveel kansen en liet zich de laatste minuten letterlijk de kaas van het brood eten. Jos Boers was met acht doelpunten topscorer aan Edese kant.

Het komend weekend wordt beslist wie er naast Bunschoten/Spakenburg gaat degraderen en daar komen Celeritas, Nieuwegein en Fortissimo in aanmerking want deze drie teams hebben allen 14 punten. Reehorst speelde zich vorige week al helemaal veilig en kan komende zaterdag thuis tegen E & O een leuke demonstratiewedstrijd spelen en op juiste wijze afscheid nemen van dit lastige maar uiteindelijk succesvolle seizoen in de Hoofdklasse.