HV Reehorst verlengt verblijf in Hoofdklasse na hoogstaand duel

De mannen van het scheidende technisch duo, Paul van Noesel en John Thiele, widen hun trainers niet zomaar laten gaan en dat bewezen zij zaterdagavond op de enige manier, die sportmensen eigen is, nml het spelen van de beste wedstrijd van dit seizoen. Na een ware thriller eindigde deze heerlijke handbalavond in een 27-27 tegen kampioen DSS.

Reehorst-DSS Hoofdklasse A

Het avondje Reehorst begon spectaculair, want na een fraaie openingstreffer van Paul Verhage, werd aanvoerder Robbert van Oel in de navolgende actie bijna onthoofd, waar zelfs een rode kaart gegeven had kunnen worden, maar de scheidsrechter toonde zich mild en gaf 2 minuten. De Edenaren kwamen op stoom, met prachtige acties van Verhage en van Oel en nadat linkshander Bjorn vd Lee fraai afrondde en Tim Lumenta na aangeven van Van Oel vanaf de cirkel raak schoot, leek Reehorst de weg gevonden te hebben. Echter, een van de twee leidsmannen vond het nodig om Bjorn vd Lee na een onschuldig akkefietje aan de cirkel rechtstreeks rood te geven. Daarmee leek deze scheidsrechter het duel te verpesten en Reehorst zakte ineens ver weg van 7-4 voorsprong richting 8-9, waarbij keeper Rene Looijs nog tal van reddingen verrichtte.

Aan de hand van Robbert van Oel hervond Reehorst zich vlak voor rust met drie gave doelpunten van Paul Verhage en kon de rust ingaan met een 12-11 voorsprong.

De tweede helft zou pure reclame voor het handbal worden. Michael vd Berg en Remco van Dijk scoorden, waarbij vd Berg zijn trainer bijna grijze haren bezorgde, want alleen op de keeper aankomend vond hij het nodig om nog even 360 graden om zijn as te gaan en als een volleerde NBA’er te scoren,iets wat je normaal doet als je er tien voorstaat. Tim Lumenta en Jos Boers werden volledig vrijgespeeld (19-18) en opnieuw Remco van Dijk uit de hoek 23-22 en een slotaccoord ,waarbij Jos Boers tien seconden voor tijd de gelijkmaker er knalde in een alles of niets actie.

Scores: Paul Verhage, 7x Robbert van Oel  7x, Michael vd Berg 4x, Jos Boers en Remco van Dijk 3x, Tim Lumenta 2x, Bjorn vd Lee 1x