HV Reehorst “steelt”overwinning op Aalsmeer

Het is twee minuten voor het einde van de wedstrijd en Reehorst staat met 21-23 achter tegen medekoploper Aalsmeer en dan kantelt de wedstrijd op spectaculaire wijze. De aanval van Aalsmeer stuit op de uitblinkende keeper Bert Willemsen, de paal voorkomt ook erger en in het tumult krijgt de cirkelspeler van Aalsmeer twee minuten tijdstraf met gevolgen zoals blijkt.
Reehorst valt aan en Jeff de Quay kogelt de bal in de linkerkruising achter de oud keeper van het Nederlands team Jeffrey Groenevelt. Het publiek gaat erachter staan en seconden later scoort de Edese topschutter de gelijkmaker en of het nog niet genoeg is maakt hij ook nog de winnende treffer!

Feest dus in clubcafé De Spil, maar daar zag het lange tijd niet naar uit. De Edenaren misten nog steeds Daniel Laverman en Michael vd Berg en was creatieve geest Robbert van Oel niet fit na een griepaanval en ook de linkshandige Griekse speler van Reehorst Nickolaidis was niet speelklaar.

Reehorst en Aalsmeer speelden het eerste kwartier uitstekend handbal, waarbij de Quay en uiblinker Kevin Kettering voor veel gevaar zorgden en Robbert van Oel en Martijn de Wit heel fraai afrondden. Een prachtig doelpunt van Kettering in de kruising (8-7) leek Reehorst rust te brengen, maar de routiniers van Aalsmeer namen de laatste 10 minuten van de eerste helft het heft in handen met een ruststand van 11-13
Remco van Dijk scoorde fraai uit de linkerhoek, maar de tegenstander bleef stug steeds twee-drie doelpunten voor en het leek erop dat het een wedstrijd zou worden van net niet. Jos Boers besloot dat dit anders moest  en scoorde ronde 18e minuut met drie doelpunten voor 21-22, waarna het eerder beschreven spektakel Reehorst naar een zwaar bevochten overwinning zou brengen.

Reehorst dus medekoploper en aanstaande zaterdag mogen zij deze positie in Almere verdedigen tegen Havas dat dit weekend verrassend verslagen werd.