HV Reehorst overtuigend naar winst

De mannen van handbalcoach Paul van Noesel deden zaterdagavond goede zaken door de tweede overwinning van dit seizoen bij te schrijven. Na een spannende eerste helft en ijzersterk begin van de tweede helft wonnen de Edenaren met 26-17 van Celeritas uit Bunnik.

Reehorst-Celeritas (hoofdklasse A)

De start van de wedstrijd was wervelend en daarin onderscheidde topschutter Robbert van Oel, namens Reehorst zich met vier treffers nadrukkelijk. Celeritas zette echter een tandje bij en hield de Edenaren prima bij. Reehorst antwoordde door scores van Tim Lumenta vanaf de cirkel en de uitstekend spelende Paul Verhage. Arno Saarloos, opgeroepen uit het tweede team door van Noesel scoorde vanuit de hoek, maar de formatie uit Bunnik beet nog wat dieper door en kwam zelfs op voorsprong 7-9. Verdedigend ging het bij de Edenaren steeds beter lopen, mede door de boomlange Bjorn vd Lee, die als een rots in de branding de schoten van Celeritas stond te blokken en hij spoorde zijn teamgenoten aan er vol voor te gaan. Reehorst knokte zich terug met fantastische schoten van Jos Boers in de kruising en een break van Verhage ruststand 11-9 voor Reehorst.

De toeschouwers die hun koffie nog niet ophadden en iets later van het clubcafe De Spil naar de tribune liepen konden hun ogen niet geloven, want Reehorst denderde in luttele minuten over de tegenstander heen. Paul Pintus (foto), Paul Verhage en Lumenta scoorden en nadat Martijn de Wit fraai afrondde (15-9) ging de hoofdrol in deze wedstrijd moeiteloos naar keeper Rene Looijs die twee 7 meters stopte en daarna een geweldige wedstrijd zou keepen. Aanvoerder van Oel bleef een ware plaag voor de verdediging, met name zijn combinaties met cirkel Jos Boers waren een lust voor het oog met dito scores. De eindstand 26-17 was dan ook dik verdiend.

Scores: Robbert van Oel 8x, Paul Verhage 7x, Jos Boers 4x, Paul Pintus 3x, Tim Lumanta 2x, Arno Saarloos en Martijn de Wit 1x