HV Reehorst overtuigend naar winst op E & O

De handballers van HV Reehorst verlangden en kregen de volle winst in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. De reserves van eredivisie club E en O bleven lang in het spoor van de Edenaren, maar moesten halverwege de tweede helft toezien hoe Reehorst een gat van vijf doelpunten kon slaan, hetgeen voldoende was voor de eerste winstpartij.

Bijna degradatie

Hoe merkwaardig kan het gaan in de sport. Begin april dit jaar moest Reehorst een degradatiewedstrijd winnen (een doelpunt verschil) om in de tweede divisie te kunnen blijven acteren. Marco Meijeringh nam de ploeg bij de hand en zag tot zijn tevredenheid Jeff de Quay terugkeren op het oude nest gevolgd door zijn maatje bij Swift Arnhem, Kevin Kettering.
Jammer voor Kettering dat hij twee weken geleden een scheurtje in zijn enkelband opliep en daarom niet van de partij kon zijn. Verder sloot Michael vd Berg zich bij de Edese handbalselectie aan.
Reehorst dus aanzienlijk versterkt ten opzichte van het vorig seizoen en dat was zaterdagavond goed te merken. De wedstrijd haalde zeker in het begin een hoog technisch gehalte, met name Daniel Laverman knalde er op los en op de hoeken waren Remco van Dijk en vd Berg in blakende vorm. De Emmense formatie volgde goed en waren vooral via  geslepen cirkelspel zeer gevaarlijk. In de het laatste deel van de eerste helft was Robbert van Oel op dreef: ruststand 17-15
Het begin van de tweede helft ging nog gelijk op (19-19) maar na enkel sublieme stops van de beide keepers van Reehorst schoot de linkshandige de Quay drie keer in korte tijd raak en konden de Edenaren opgelucht ademhalen, de punten waren binnen.

Toekomst

Voor Reehorst breekt een belangrijk jaar aan. In de zomer wijzigden de leden de bestuursstructuur in een managementteam, nadat twee jaar geleden het sportcafe De Spil werd overgenomen en met ingang van deze week is de Edese handbalclub ook een zgn. leerbedrijf, waar dus leerlingen van het voortgezet onderwijs stage kunnen  lopen.
Middels het Ede Stad Schoolhandbaltoernooi wil de club ook weer actief zijn met werving van jeugdleden en zodoende de goed lopende jeugdafdeling verder te versterken.
Zorgen zijn er ook want het dameshandbalteam heeft een vrij smalle basis. Niettemin speelden zij  zaterdagavond knap gelijk tegen een sterk UGHV 11-11 en de hoop is dat zich nog wat dames gaan melden.

Marco Meijeringh

De oud speler van HV Reehorst toonde zich zeer tevreden met de winst en wil met zijn team zeker acteren in het linkerrijtje. Maar een ieder die de gedreven oud topscorer van Reehorst kent, weet dat hij stiekem op meer hoopt, de tijd zal het leren.

Scores: Jeff de Quay 7x, Remco van Dijk en Robbert van Oel 5x, daan Lavrerman en Jos Boers 3x, Michael vd Berg en Rob Bosman 2x en Martijn de Wit 1x
A.s. zaterdag speelt Reehorst in Baarn.