Hernieuwde kennismaking

De mannen van HV Reehorst kijken reikhalzend uit naar de start van de competitie komende zondag in St. Pancras ( NH). Na het behalen van het kampioenschap in de regioklasse wordt het nu menens, zeker omdat de Edenaren niet minder dan vier spelers van de selectie zagen stoppen of vertrekken . Ede Stad sprak met beide youngsters van de mannen: Tim Lumenta (20) en Daniel Laverman (20) . Het vrouwenteam startte afgelopen zaterdag al tegen FBC (10-12 verlies) en namens dit team doen Melissa (23) en Tatiana Jooren(20) hun verhaal in de wetenschap dat er een trainerswissel heeft plaats gevonden. Marco Meyeringh heeft inmiddels een technische functie aanvaard bij Swift Arnhem en aanvoerder bij de mannen, Robbert van Oel, is de nieuwe trainer en wordt daarbij ondersteund door Saskia van Oel die de coaching zal verzorgen.

Lumenta refereert aan het trainingskamp van het vorige weekend. “ Reehorst heeft veel kwaliteit in moeten leveren met het vertrek van o.a. Jeff de Quay naar Swift Arnhem en het stoppen van keeper Ferry van Leent. Toch speelden wij twee redelijke wedstrijden in Leeuwarden en past Paul Pintus, overgekomen van Heerlen, heel goed in de ploeg en is Paul Verhage (terug van een jaar studie in Zuid-Amerika) zeker een aanwinst”. Daniel vult aan:”Wij moeten nog groeien als team, zo mis ik Korneel van ’t Land als middenopbouwer enorm (studie in Londen)”. Laverman, die via het schoolhandbal bij Reehorst kwam, gaat zelf voor de linkerhoekpositie en wil dit seizoen veel scoren.
Beide spelers zijn enthousiast over de aanpak van trainer Paul van Noesel. Core Stability is het toverwoord tijdens de intensieve trainingen, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan de training van buik-en rugspieren en aan het ontwikkelen van individuele techniek.
Lumenta gaat voor een cirkelpositie, welk spelletje hij langzamerhand doorkrijgt, maar schuwt het zware werk in de opbouw evenmin. “ Fysiek zijn wij verder dan vorig seizoen en tegenstanders lopen inmiddels niet graag tegen mij aan. Samen met Daniel ben ik regelmatig in het fitnesscentrum te vinden en dat betaalt zich uit. Het vorig seizoen beperkte ik mij meestal tot het verdedigen, maar ik ben druk bezig aanvallend mijn partijtje mee te blazen. Ik train veel op individuele kwaliteit zoals de overhaalbeweging”. Beiden menen dat HV Reehorst dit seizoen moet gaan voor behoud in de Hoofdklasse en dat dit niveau zeker bij hun ambities past. Lumenta voelt zich helemaal op zijn plaats bij HV Reehorst. “ Reehorst wordt door heel handballend Nederland gevolgd ook al omdat Paul van Noesel onze trainer is en spelers als Loek Hageman en Jeff de Quay toch via Reehorst in de ere-divisie spelen”. Laverman is benieuwd naar de komende onbekende tegenstanders zoals Aalsmeer en Hellas uit Den Haag, welke ploeg op zaterdag 16 october in Ede de tegenstander wordt in de eerste thuiswedstrijd en een mooie affiche vormt voor alle handballiefhebbers in het Edese.

Dameshandbal

Bij de vrouwen van HV Reehorst is de belangrijkste wijziging te vinden in de begeleiding van het team, maar zeker ook de manier van spelen. Tatiana en Melissa Jooren zien beiden duidelijke verschillen t.a.v. het vorig seizoen. Tatiana:” Het vorig seizoen wilden wij echt presteren en wilden wij eigenlijk bovenin meedraaien, maar de meeste van ons konden niet zo goed omgaan met de druk die op ons werd gelegd. Melissa vult aan: “ alle speelsters mogen nu voor hun eigen kansen gaan en moeten vooral durven te schieten. Verder werken de trainer en coach goed met elkaar samen en geven zij feed back als dat nodig is. Onze coach, Saskia van Oel, wil geen enkele druk op deze nog jonge groep leggen en er wordt in de training nadrukkelijk gewerkt aan het plezier en het samenspel”. Melissa kwam in aanraking met de handbalsport via het schoolhandbaltoernooi, waar de basisschool De Elskamp al jaren aan meedoet en op haar beurt haalde zij haar zus Tatiana over om na haar turnactiviteiten ook voor het handbal te kiezen. Beiden zijn heel benieuwd hoe de nieuwe werkwijze gaat uitpakken. Tatiana: “Verdedigend zijn wij best sterk, maar aanvallend kan het nog wat beter. Ik voel mij thuis op de cirkel, maar kan ook wel uit de voeten op de linkerhoek”. Melissa maakt het helemaal niet uit waar zij in het veld wordt geposteerd:” Ik wil overal spelen,maar ik heb een lichte voorkeur voor de middenopbouwpositie. Beiden dames hopen stiekem om eens een klasse hoger te spelen, maar het plezier staat voorop zoals ook uit de voorbereiding bleek, die behalve de trainingen bestond uit een gezellig weekendje weg. Vrees voor de komende tegenstanders hebben de zusjes Jooren niet, behalve misschien voor Apollo’70 uit Wehl, die fysiek erg sterk zijn en voor de rest maakt het ons niet uit vullen beiden aan.