Heren junioren sluiten handbalseizoen af met toernooizege in Groessen

Onze heren Junioren A hebben zichzelf een prettig eind van het seizoen gegund, door het toernooi van Groessen winnend af te sluiten. De sfeer op dit toernooi is zoals het fraaie landschap van de Liemers, altijd prettig en ontspannen en bovendien perfect weer.

De HJA speelden hun eerste wedstrijd tegen een zeer sportieve Duitse ploeg uit de buurt van Emmerich (Kreisliga) en dat ging meteen goed. Yaniek, die zaterdag in Amsterdam speelde op de NK voor afdelingsselectie en daar 5 x scoorde, pakte de draad meteen op en leidde de ploeg met tal van fraaie aanvallen naar de eerste overwinning. Eigenlijk speelde het hele team echt voor en met elkaar en dat was nodig, want door problemen met andere teams werden wij vervolgens gekoppeld aan de heren senioren van Groessen. Groessen pakte onze junioortjes stevig aan, maar die gaven geen krimp en Jeffrey in het doel werkte al helemaal niet mee en hield zijn doel heldhaftig schoon, hij zou dit toernooi zelfs 6 strafworpen tegenhouden, waarvan twee nog eens in de rebound. Reehorst heeft er dus een keeper bij, het is maar dat iedereen dat goed in de oortjes knoopt.

Het tweede duel met Groessen was wat rommelig, maar nu was het Elian die zich regelmatig liet “ophalen “door Yaniek en kiezelhard raak schoot. Wouter kon dit niet laten passeren, want Woutje begon ook met scherp te schieten. Sytse op de cirkel is een ontdekking en teisterde dit toernooi de verdedigingen en is ook niet vies van wat bikkelwerk in de verdediging. Opnieuw winst dus en op naar het tweede duel met onze Duitse sportvrienden. Dat werd een teleurstelling (voor de tegenstander) want nu waren het Chris en Sjoerd die de aandacht vroegen. Sjoerd scoorde in vijf minuten 5 x vooral uit de break, maar tijdens dit toernooi gooide hij er net zo makkelijk ballen van de rechter-als van de linkerhoek in, iets wat de coach in zijn jonge jaren ook wel eens deed. Linkshanders zijn bijzondere mensen, zei iemand van het afdelingsteam van Zuid Holland gisteren tegen mij en het zal niemand verbazen dat ik mij daar wel in kan vinden. Chrisje ging nu ook helemaal los en ook hij blijkt alles te hebben van een linkshander, soms onbegrijpelijk, maar altijd verrassend.

Uiteindelijk kon aanvoerder Wouter de grote beker ophalen, maar door een misverstand kregen wij de 1e prijs van de dames in handen gedrukt en dat wordt later wel hersteld. Ook dat hoorde bij het “leukste” toernooi van deze omgeving.

Wat mij betreft gaan wij volgend seizoen weer en met onze Duitse sportvrienden is afgesproken dat wij eind augustus/begin september naar Duitsland gaan voor een oefensessie. HJA gaan internationaal…..