Havas – Reehorst

Zaterdagavond mocht HV Reehorst aantreden tegen het eerste team van Havas uit Almere. Havas, dat bekend staat als een jong team dat technisch en verzorgd handbal speelt, vormde een goede tegenstander om te bewijzen dat de Reehorst de huidige koppositie toebehoort. De start van de wedstrijd ging gelijk op. Havas speelde met een offensieve dekking maar daar leek Reehorst geen moeite mee te hebben, waar vooral Jeff de Quay en Robbert van Oel met mooie combinaties makkelijk doorheen sneden. Havas had echter iedere keer een antwoord, wat resulteerde in een 15-14 ruststand in het voordeel van Havas.

De tweede helft startte wederom in een gelijk opgaande strijd. Met dank aan Gerard Haalboom, die een voortreffelijke wedstrijd keepte, bleef Reehorst bij en kon het tot 10 minuten in de tweede helft tot 19-19 bij blijven. Hierna volgde vooral aanvallend een slordige periode. Gehaaste afronding en het niet spelen als team deed de productie stokken, terwijl Havas op hetzelfde tempo door bleef scoren. Het Almeerse team kon hierdoor uitlopen tot op zo’n 4 doelpunten voorsprong dat tot het eind van de wedstrijd bleef behouden. Eindstand 34-29. Smetje op de wedstrijd was de rode kaart van Nick Nikolaidis na een onhandige actie. De scheidsrechters, die verder overigens een prima wedstrijd floten, besloten hiervoor een rode kaart met gevolg te geven. Dit was overbodig en tegen de sportieve sfeer van de wedstrijd in.

Aankomend weekend kan Reehorst in eigen hal de gedeelde koppositie terug pakken wanneer de reserves van Hurry-Up op bezoek komen.