Handbalteams Reehorst starten jaar met verlies.

Zowel de dames als de heren van de eerste team van Reehorst zijn er niet in geslaagd  2011 met winst te starten. De heren verloren met 23-20 van E&O2, de dames met 25-18 van AAC2.

Beide teams konden echter met opgeheven hoofd terugzien op de gespeelde wedstrijd. De heren konden zich door de vele zieken niet optimaal voorbereiden op deze topwedstrijd. Ook tijdens de wedstrijd liepen er nog velen te hoesten en proesten en dus werden de spelers door Paul van Noesel geïnstrueerd om het tempo zoveel mogelijk uit de wedstrijd te halen. Dit om eigen adem te sparen en om te voorkomen dat Emmen op de break-out zou gaan spelen. Deze tactiek werkte, want E&O liep zich vast op de solide verdediging van Reehorst. Daarbij verrichtte Rene Looijs uitstekend keeperswerk, waardoor de Edese ploeg uitliep naar een 5-8 voorsprong.
De laatste vijf minuten voor rust verloor Reehorst echter de concentratie, waardoor E&O met rust de stand weer gelijk getrokken had: 8-8.

In de tweede helft werd het voor de Edese heren zwaar, met name omdat zij maar op een wisselspeler beroep konden doen. Paul Verhage wist echter met afstandsschoten de wedstrijd spannend te houden en ook Martijn de Wit maakte geen fouten met de penalty’s: met 5 uit 5 werd hij topscoorder van de wedstrijd. Uiteindelijk was het toch E&O dat aan het langste end trok en de punten in eigen huis wist te houden. Hoewel verloren was deze wedstrijd  volgens aanvoerder Robbert van Oel wel een basis voor een eerste uitoverwinning dit seizoen.

Ook de dames wisten van tevoren dat hun wedstrijd tegen het bovenaan staande  AAC 2 zwaar zou worden. De opdracht van Saskia van Oel was voorafgaand aan de wedstrijd dan ook simpel:” Maak er een leuke pot van en vecht voor wat je waard bent. “ 
Reehorst startte met overtuiging en toonde van meet af aan vechtlust. Hoewel het klasse verschil groot zou moeten zijn, was dit het eerste kwart van de wedstrijd niet zichtbaar. Pas vlak voor rust wisten de geroutineerde AAC speelsters een aantal maal vanaf de opbouw te scoren, waardoor de ruststand met 13-9 in hun voordeel was.

Ook in de tweede helft lukte het AAC niet het ‘lastige’ Reehorst van zich af te schudden. Het spelplezier was bij de Edesen duidelijk zichtbaar, terwijl de thuisploeg, ondanks de inmiddels uitgebouwde voorsprong van tien doelpunten, leek te balen. Bij een stand van 20-10 was de wedstrijd gelopen, maar wilde Reehorst nog laten zien dat het wel degelijk kan handballen. Reehorst verkleinde de marge naar zeven doelpunten en wist AAC het scoren te beletten. waardoor de eindstand op 25-18 kwam.