Handbalteams Reehorst op koers

Mede koploper Reehorst weerstond de nummer drie van de ranglijst Hurry-Up (25-18), de vrouwen moesten toezien dat in de laatste minuut een voorsprong werd weggegeven aan Erix 14-14

Reehorst-Hurry-Up 25-18

Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op, maar wel met een vervelende blessure voor middenopbouwer Korneel van ’t Land, die in de break-out in aanraking kwam met de keeper en niet verder kon spelen. Na twintig minuten opende Reehorst de aanval met prachtige doelpunten van uitblinker Jeff de Quay, break-out specialist Michael vd Berg en de altijd fraaie doelpunten scorende Remco van Dijk, die de russtand op 9-7 bepaalde.

Na rust ging het tempo in de wedstrijd fors omhoog. Jos Boers pakte drie doelpunten op rij en lijkt weer in de juiste vorm te komen en opnieuw plaaggeest Michael vd Berg met een fantastische break (13-9). Het ene hoogstandje na het andere van Jeff de Quay die richting plafond van De Reehorst leek te springen en dito scores waren een lust voor het handbaloog.

Hurry-up antwoordde met technisch fraaie doelpunten ongeveer vanaf de doellijn(18-16), maar van Dijk (weer zo’n fraai doelpunt) en de in supervorm stekende vd Berg brachten Reehorst op 20-16. Tim Lumenta vol in de break ramde de bal bijkans door het net en toen kwam daar ineens Bjorn vd Lee(ex eredivisie korfbal) nog in beeld.

Bjorn vd Lee

Bjorn vd Lee kwam het vorig seizoen eens meetrainen en werd door trainer/coach Paul van Noesel gevraagd deel te nemen aan de selectie voor heren-1 voor dit seizoen. Bjorn wilde wel schoot zaterdagavond eerst nog tegen de keeper op, maar daarna was het raak en met zijn linkshandig schot knalde hij de stand naar 25-17 en zag vervolgens nog twee doelpunten afgekeurd.

Kortom een kleurrijk en zeer apart stel handballers liggen nog op koers voor de eerste plek, nog eens geaccentueerd door Daniel Laverman die de vinger uit kom zag gaan, die er eigenhandig weer inzette en vervolgens vrolijk verder te gaan met de wedstrijd.

Vrouwen: Reehorst-Erix (14-14)

Winnen van het vrouwenteam van Reehorst is geen gemakkelijke opgave voor de meeste tegenstanders, maar zelf eens flink uitpakken is er ook niet bij. Reehorst was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, begon heel goed aan de wedstrijd (4-1) met doelpunten van Anneke van Oel, die later uitviel met een blessure, Sandra van Zetten en de steeds beter in vorm komende Loes Temme.

Erix kwam terug in de wedstrijd door o.m. twee 7 meters, waarna de wedstrijd gelijk opging. In de tweede helft leken de Edesen toch aan het langste end te trekken door doelpunten van Temme en van Zetten, maar zelfs een 14-11 voorsprong was te weinig om beide punten in Ede te houden en was de 14-14 toch een teleurstelling.