Handbalmannen kunnen vooruit kijken

Handbal Heren regionale klasse B
Reehorst-UGHV  30-19

Het mannenteam van HV Reehorst kan het vizier op de toekomst zetten na de derde achtereenvolgende overwinning. Eerder werden Swift Helmond en verrassend koploper Loreal aan de kant gezet en UGHV de hekkesluiter zou geen probleem vormen. Het enige probleem van Reehorst was de knieblessure van Robbert van Oel, wat hem de hele wedstrijd op de bank zou houden.

Reehorst startte als een wervelwind en fantastische akties van Jeff de Quay (schot hard in de kruising) en Jos Boers, die zijn oude vorm weer aan het benaderen is brachten het publiek op de banken. De verdediging van de Ulftenaren gaf veel ruimte weg en Jeroen de Wit en Paul Verhage konden zich uitleven in fraaie passes naar de cirkel, die dankbaar profiteerden. Zo stond er na 13 minuten een 10-1 voorsprong op het scorebord, wat aangaf dat keeper Bert Willemsen zijn mannetje stond en Ferry van Leent rustig op de bank kon toekijken en zijn beurt in de tweede helft afwachten. Pas in de laatste tien minuten kon UGHV iets terugdoen en de ruststand op 16-9 bepalen.

Trainer/coach Paul van Noesel had zijn mannen geïnstrueerd vooral niet “in te kakken “ hetgeen Martijn de Wit goed in oren had geknoopt, want hij rondde eerst een break-out fraai af, waarna in de volgende aanval een individuele actie op de hoek tot zijn tweede treffer leidde. Na een fraaie stop van Ferry van Leent waren het Jeroen de Wit en Jeff de Quay die goed doorkwamen, waarna cirkelman Ronald Kroon tweemaal vanaf de cirkel scoorde. Ferry van Leent onderscheidde zich door een strafworp te stoppen, waarna de wedstrijd op een voor Reehorst prettige wijze eindigde met een sterk slot van Michael van de Berg en uitblinker Paul Verhage, die beiden het net nog tweemaal vonden.

Scores:Jeff de Quay en Jeroen de Wit 6x, Jos Boers en Paul Verhage 5x, Michael vd Berg, Josha Sietsma, Ronald Kroon en Martijn de Wit 2x

Handbalsters weten uitwedstrijd weer niet te winnen

Het leek of de in het midden van het land heersende griepgolf het damesteam van Reehorst ook in zijn greep had. Meerdere speelsters die zaterdagavond meededen tegen UGHV uit Ulft waren niet fit. En ondanks dat de vechtlust en de wil er wel waren, brak in de tweede helft de vermoeidheid op en werd er slechts eenmaal door de Edesen gescoord. Wederom werden de punten bij een uitwedstrijd aan de tegenstander gelaten. Het werd 14-10.

Marco Meijeringh was voor de wedstrijd duidelijk: “Hier valt wat te halen, ga daar dan ook voor”. Hij had echter niet de beschikking over Joyce Leuverink en Chantal Boksman. Samen met het ontbreken van Loes Temme mis je dan een paar belangrijke opbouwspeelsters. Ondanks dat werd in de eerste helft fel strijd geleverd en konden de Edesen zich met name verdedigend goed meten met UGHV. De strijd ging volledig gelijk op en Reehorst kon zelfs met winst de rust in: 8-9.

De laatste dertig minuten waren echter teveel voor de Edese ploeg. Er werd meer tegen zichzelf geknokt dan tegen de tegenstander, terwijl deze zelfs nog op hoger tempo gingen spelen. Met name de afronding van de Edesen ging zonder overtuiging.

Reehorst zal zich volgende week thuis in de topper tegen Raalte kunnen proberen te revancheren voor dit verlies.

Doelpunten Reehorst: Anuschka van der Vegt, Charissa Gibbs, Tatiana Jooren en Kim de Quay 2, Melissa Jooren en Anneke van Oel 1.