Handballers verliezen in Wervershoof van ’t Fortuin/VVW

De opdracht van coach Paul van Noesel voor deze tweede uitwedstrijd in de landelijke Hoofdklasse A was eenvoudig: door middel van een rustige opbouw en niet te snel willen afronden tot de rust een gelijk opgaande wedstrijd tot uitvoering te brengen en in de tweede helft een tandje bijzetten en vervolgens proberen te punten mee naar huis te nemen.
Deel 1 van de opdracht werd met precisie uitgevoerd, want de Edenaren speelden een degelijke wedstrijd die een russtand van 10-10 kende, waarbij opnieuw een hoofdrol was weggelegd voor keeper Gerard Haalboom.
De tweede helft werden de afspraken om onduidelijke redenen ineens niet meer uitgevoerd. Ondanks het goede keeperswerk van tweede keeper Rene Looijs liepen de mannen van Paul van Noesel achter de feiten aan. Een aantal spelers hielden zich niet meer aan het aanvalsconcept, trachtten te snel tot scoren te komen en dat wordt in het moderne handbal genadeloos afgestraft, hetgeen met een eindstand 23-16 duidelijk werd gemaakt.
Aanvoerder Robbert van Oel: “de instelling van ons als collectief faalde en spelers die vorige week nog konden uitblinken zagen wij vandaag niet terug. Wij zullen de komende weken echt hard moeten trainen, teneinde iedereen weer bij de les te krijgen en sommige spelers twijfelen aan hun eigen capaciteiten en moeten meer lef tonen”.
Topscorer werd Robbert van Oel met 6 doelpunten en Jos Boers met 5, maar al met al was dit een weekend om snel te vergeten.
A.s. zaterdagavond (20.00 uur) speelt HV Reehorst zijn tweede thuiswedstrijd van dit seizoen in Sporthal De Reehorst en dan is Celeritas uit Bunnik de tegenstander en dat mag rustig een vierpuntenwedstrijd worden genoemd. Beide teams kunnen de punten heel goed gebruiken gezien de stand op de ranglijst. Eindstand 23-16