Handballers uit de beker door sterker Venus Nieuwegein (21-25)

De handballers van HV Reehorst hebben na een moedige wedstrijd het onderspit gedolven tegen Venus Nieuwegein-2  Het klasseverschil werd vooral de eerste tien minuten gedemonstreerd toen de Nieuwegeiners met snoeiharde schoten, waarvan twee onderhands naar een 1-5 voorsprong snelden.

Mede door fantastisch keeperswerk van Bert Willemsen en een altijd scorende Jeff de Quay hield Reehorst gelijke tred met Venus. Hoogtepunten in de eerste helft waren twee doelpunten achter elkaar van youngster Daniel Laverman met een schitterende score in de rechter kruising en een fraaie een/twee tussen Jos Boers en Korneel van ’t Land, die de ruststand op 9-13 bepaalden.

Na rust gingen de toeschouwers er eens helemaal voor zitten, want Reehorst pakte de draad snel op. Tim Lumenta scoorde prima na aangeven van van Oel en even later schoot hij cool een strafworp binnen, doch Venus zette nogmaals aan en leek de wedstrijd snel te willen beslissen 13-19, maar Reehorst kwam geweldig terug door fraaie stops van keeper Ferry van Leent inclusief een strafworp, waarna Reehorst zelfs naar een sensatie leek te snellen op 17-19 en 19-20 door Rene Looijs en Tim Lumenta.

Reehorst raakte overmoedig en maakte fouten in de aanval, wat het een klasse hoger spelende Venus Nieuwegein genadeloos afstrafte op 21-25 en uit het bekerduel. Niemand die daar lang over treurde, want zondag a.s. speelt Reehorst de belangrijke uitwedstrijd tegen Donar in Hengelo en daar wordt door de Edese handbalvereniging meer waarde aan gehecht.