Handballers sluiten eerste deel competitie in stijl af

In een pakkend duel scoorden Reehorst en Unitas er flink op los, misten nog tal van kansen en sloten af met een terechte gelijke stand.

HV Reehorst – Unitas ( tweede divisie A)

Uitgezonderd Hurry-up(2) dat bijna alles wint en Fortissimo, dat alle wedstrijden lijkt te verliezen, kan in deze leuke divisie iedereen van elkaar winnen.
Het is zaterdagavond, Reehorst en Unitas maken zich gereed voor de wedstrijd, voor een drietal zoemende camera’s van het ROC Ede, die opnamen gaan maken en voor goed bezette tribunes.
Het publiek wordt op haar wenken bediend, want de wedstrijd is nog geen twee minuten oud en Unitas slaat drie keer genadeloos toe. Reehorst, dat aanvoerder Jos Boers wegens griep moest missen komt terug onder de bezielende leiding van Kevin Kettering. Reehorst heeft moeite het spel te maken en komt vlak voor rust terug tot 11-13.

Na rust gaat het aanvankelijk helemaal mis. De verdediging van de Edenaren houdt open huis, waarvan door de Roldenaren prima gebruikt van gemaakt. Reehorst is wel gevaarlijk vooral via de hoekspelers. Remco van Dijk en Michael vd Berg scoren bij de vleet, maar kunnen niet verhinderen dat Unitas ver uit loopt tot zelfs vijf doelpunten.

De Drentenaren lijken op een gemakkelijke overwinning af te stevenen, totdat Reehorst in feite alles of niets gaat spelen. De doelpunten vliegen erin met formidabele acties van Kettering, vd Berg en van Dijk. Terwijl het publiek ademloos naar de verrichtingen kijkt knalt Robbert van Oel drie seconden voor tijd de gelijkmaker erin, waarna een staande ovatie zijn deel was en zeker ook voor de hele ploeg die weliswaar niet goed, maar wel met passie en vechtlust speelde.

Reehorst behoudt hierdoor haar vierde plaats in de tweede divisie, kan nu een paar weken uitblazen en vol goed moed aan het vervolg in januari beginnen.