Handballers Reehorst zoeken naar juiste (winnende ) formatie

De Edeses handballers hebben ook hun tweede competitiewedstrijd in winst kunnen omzetten en daarmee nemen zij meteen een hoge klassering in het linkerrijtje in. De vraag of deze klassering er een van langere duur wordt, zal zeker ook bij trainer/coach Paul van Noesel leven. Immers zijn formatie is nog zoekende naar de juiste opstelling, maar door een sterke tweede helft won Reehorst uiteindelijk dik verdiend met 28-20 van Jahn II uit Stadskanaal.

Reehorst – Jahn II 28-20

Reehorst begon de wedstrijd met een offensieve verdediging en dat brengt nu eenmaal veel beweging en hectiek teweeg. Josha Sietsma en Jeff de Quay openden de score, maar de Noorderlingen met een ruime fysieke inbreng, konden gemakkelijk bijblijven door slap schieten van de Reehorst aanval en het missen van twee strafworpen. Bij de Edenaren kreeg keeper Bert Willemsen volop de gelegenheid zich te onderscheiden met fraaie reddingen en Josha Sietsma ging door waarmee hij begonnen was nml scoren en wel 5 x. Inmiddels meldde Remco van Dijk zich ook aan de frontlinie, met gevolgen want hij zou uitgroeien tot de uitblinker van deze wedstrijd. Voor rust scoorde hij al tweemaal op inzet, maar dat was slechts een voorproefje van wat er in de tweede helft zou gaan gebeuren. Ruststand 12-10.

Remco van Dijk

De 31 jarige inwoner van Doorwerth meldde zich deze zomer aan als lid van Reehorst en heeft een verleden bij o.a. Swift Arnhem en ESCA. Zaterdagavond debuteerde de linkerhoek/opbouw speler voor Reehorst en het eigen publiek en dat zou een wervelende show worden. Meteen na rust knalde hij de 13-10 erin, waarna Jos Boers tweemaal verwoestend uithaalde vanaf de cirkel. Aanvoerder Robbert van Oel zorgde voor spektakel met drie fraaie treffers, waarna Michael vd Berg de stand naar 21-15 tilde. Daarna gingen van Dijk en middenopbouwer Korneel van ’t Land helemaal los en de ene na de andere fraaie treffer kon genoteerd worden met als hoogtepunt een geweldige uithaal naar de rechterhoek van Remco van Dijk, die zelfs voor de boomlange keeper van Jahn II teveel was. De high fives en een open doekje waren terecht en Reehorst denderde naar de verdiende 28-20 eindstand.

Scores: Remco van Dijk 10x, Josha Sietsma 5x, Korneel van ’t Land, Robbert van Oel en Jeff de Quay 3x, Michael vd Berg 1x.

Opnieuw gelijkspel handbalsters

De Edese handbalsters hebben zaterdagavond alle zeilen moeten bijzetten tegen de Nijmeegse studentes van Ha-Stu. In een zeer gelijkopgaande wedstrijd deelden de ploegen tenslotte de punten. Het werd 16-16.

Reehorst kon voor het eerst weer een beroep doen op Loes Temme, die na de geboorte van haar zoon 3 maanden geleden, weer begon. Wegens de vele blessures moest Marco Meijeringh ook weer een beroep doen op de 15-jarige Mariëlla van Zetten.

Ha-Stu had een jonge, snelle ploeg die gretig handbalde. Zij werkten kort op de Edese verdediging en hadden aan een klein gaatje genoeg om tot scoren te komen. Daarbij kende de scheidsrechter hen maar liefst acht keer een penalty toe, die zij nagenoeg allemaal benutten. Gelukkig was de inzet aan Reehorstzijde groot en werd er goed over de breedte gewerkt. De strijd ging dan ook volledig gelijk op. Bij rust leidde Reehorst met 8-6.

Na de wissel had de thuisploeg wat pech in de afronding, waarbij regelmatig paal en lat werd getroffen. Ha-Stu profiteerde en kwam weer op gelijke hoogte. Door twee fraaie break-outs van Kim de Quay en Mariëlla van Zetten nam Reehorst weer afstand. Vlak voor tijd echter forceerde Ha-Stu weer een penalty, welke kort daarna werd verzilverd. Eindstand 16-16.

Scores Reehorst: Anneke van Oel 5, Anuschka van der Vegt 4, Kim de Quay en Mariëlla van Zetten 2, Charissa Gibbs, Kim Nihof en Tatiana Jooren 1.