Handballers Reehorst verrassen koploper Loreal in Venlo (17-20)

De mannen van HV Reehorst zijn het nieuwe jaar uitstekend begonnen. In Venlo werd de in eigen huis nog ongeslagen koploper Loreal met 17-20 aan de kant gezet, waardoor de spanning in de regionale klasse B weer wat toeneemt. Coach Paul van Noesel had bij aanvang van de wedstrijd een tactische zet gedaan, door met een 4:2 dekking te spelen, waardoor beide opbouwers aan banden werden gelegd en het spel vooral door de middenopbouw van de Venlonaren gemaakt moest worden, hetgeen jammerlijk mislukte.

Mede door formidabel keeperswerk van Ferry van Leent, konden de Edenaren naar een 1-4 voorsprong snellen, maar gaande de eerste helft werd het spel onnauwkeuriger en zouden de gastheren weer langszij komen. Twee doelpunten van Josha Sietsma en Martijn de Wit maakten een achterstand ongedaan, waarna Loreal twee keer scoorde, maar een slimme treffer van Michael vd Berg gaf de Edenaren nog net een goed gevoel zo vlak voor het rustsignaal.

Direct na de rust kwam Reehorst op gelijke hoogte, waarna de wedstrijd een wisselvallig verloop kreeg. Over en weer werden de fraaiste kansen om zeep geholpen, mogelijk ten gevolge uitstekend keeperswerk van beide keepers, die rustig het predikaat “man of the match” op hun naam konden bijschrijven. Loreal werd nerveus en liet vooral de laatste tien minuten gaten vallen in de verdediging , waar de Edenaren uiteindelijk van profiteerden en de nooit gedachte punten mee naar huis konden nemen.

Scores: Michael vd Berg 5x, Jeff de Quay 4, Jeroen de Wit 3, Robbert van Oel, Jos Boers en Paul Verhage 2x en Martijn de Wit en Josha Sietsma 1x

Handbalsters oogsten bewondering tegen UDI

In tegenstelling tot de slechte prestaties bij uitwedstrijden, laten de Edese handbalsters bij thuisduels zien wel degelijk te kunnen handballen. De wedstrijd van zondag tegen het Arnhemse UDI was daar een voorbeeld van. Fraai samenspel, snelheid, vechtlust en oogstrelende doelpunten. Deze wedstrijd had ze allemaal. Reehorst won overtuigend met 20-10.

Tot de rust kon UDI nog met het tempo mee, met name doordat de Edese defensie nog niet optimaal sloot. Vlak voor rust bouwde Reehorst echter de voorsprong naar 13-7 uit. Daarna lieten de Edesen de tegenstander en het publiek zien wat ze in huis hadden. Goed uitgevoerde systemen en snel samenspel leverden fraaie doelpunten op. UDI lukte het daarnaast nauwelijks keepster Evelien van Zetten te passeren.

Doelpunten Reehorst: Joyce Leuverink 5, Anuschka van der Vegt 4, Charissa Gibbs, Anneke van Oel, Melissa Jooren, Tatiana Jooren en Kim de Quay 2, Sandra van Zetten 1.