Handballers Reehorst teleurstellend gelijk

Het is twintig seconden voor het einde van de wedstrijd als aanvoerder Robbert van Oel zijn dertiende doelpunt maakt en matchwinnaar lijkt te worden, maar tien seconden later maakte een strafworp voor Nieuwegein een einde aan die illusie: 28-28

HV Reehorst- Venus Nieuwegein-2

De wedstrijd begon uitstekend voor de Edenaren want een snelle 1-3 achterstand werd binnen tien minuten omgebogen in een 10-5 voorsprong met vijf doelpunten door van Oel en treffers van Mike vd Berg, Tim Lumenta en Paul Verhage. Het verval bij Reehorst kwam zo’n vijf minuten voor het einde van de eerste helft en toen zakte de Edese formatie van Paul van Noesel ver weg met als resultaat een 15-15 stand.
Nieuwegein begon de tweede helft ijzersterk, beschikten over prima hoekaanvallers en voerde de druk flink op, ondank goed weerwerk van o.m. Remco van Dijk en Paul Verhage namens Reehorst. De wedstrijd kon alle kanten op, Ger Prins scoorde zijn eerste doelpunt na twee jaar niet gespeeld te hebben 22-22 en nadat Bjorn vd Lee even later een fraaie 27-25 op het scorebord zette leek Reehorst naar een mooie overwinning te snellen, want Mike vd Berg kwam uit een break alleen voor de keeper, maar faalde jammerlijk en erger er werd  meteen tegengescoord 27-26. Geen nood dacht Robbert van Oel want hij knalde de 28-27 erin, maar een allerlaatse doelpoging van Nieuwegein werd beloond met een strafworp met als eindresultaat een 28-28 eindstand en dat was eigenlijk wel verdiend.
Op 9 januari wordt de competitie voortgezet tegen het tweede team van E & O

Scores: Robbert van Oel 13x, Paul Verhage 5x, Remco van Dijk 4x, Mike vd Berg, Tim Lumenta, Maurice van Montfort,Martijn de Wit en Ger Prins 1x

Sinds een paar weken traint het vroegere “kanon van Ede” weer mee met de selectie van Paul van Noesel en is inmiddels speelgerechtigd gemaakt.  Van Noesel miste zaterdagavond Jos Boers ivm vakantie en Daniel Laverman (blessure) , waardoor Prins meteen werd opgesteld.
Paul van Noesel houdt er rekening mee dat deze competitie tot de laatste wedstrijddag spannend blijft als het gaat om de plaatsen 11 en 12 die degradatie inhoudt en wil zijn selectie zo breed mogelijk houden.