Handballers Reehorst sturen aan op clash eind maart na winst op Donar

De mannen van trainer/coach Paul van Noesel wonnen op overtuigende wijze van Donar met 27-18 en als zij de komende weken met de zelfde stabiele uitstraling blijven spelen, kan zaterdag 27 maart de topper tegen medekandidaat V & S uitdraaien op een scenario, waarop Alfred Hitchcock trots zou zijn geweest.

Reehorst-HHV Donar (regionale klasse A) 27-18

De eerste de beste onderschepping van Jeff de Quay in de verdediging betekende meteen een break-out en de 1-0 en daarmee was meteen de toon gezet. Die toon wordt inmiddels niet alleen meer gezet door de voortreffelijke opbouwers van Reehorst als De Quay en aanvoerder Robbert van Oel, maar heel brutaal mengt Daniel Laverman zich in de strijd als het gaat om doelpunten te maken, meldt zich als eerste aan om de strafworpen te nemen (drie stuks in de eerste helft)  en als het zo uitkomt schiet hij de bal hard en ook goed gericht achter de keeper, zoals zijn fraaie doelpunt na aangeven Robbert van Oel in tweede minuut na rust en even later een prima individuele actie van uit de linkerhoek.
Reehorst wordt stabieler naarmate de eindfase van de competitie nadert en dat dit nodig is  moge blijken uit de uitslagen die medekoploper V & S thans neerzet en zijn beste periode in de competitie doormaakt.

Reehorst en Donar hielden elkaar redelijk in evenwicht in het eerste bedrijf, zag keeper Bert Willemsen een aantal goede stops maken en vervolgens Michael vd Berg en Remco van Dijk toch de gewenste voorsprong bewerkstelligen 12-9. Na rust neemt Ferry van Leent plaats tussen de palen en ook hij is zo’n factor van betekenis, want de Edenaar, ooit voor Jong Oranje uitkomend, is in staat om minutenlang  zijn doel letterlijk doelpuntvrij te houden en in die periode scoren de Edenaren er vrolijk op los met de Quay, Laverman en Korneel van ’t Land als aanjagers.
Coach van Noesel is dan in de gelegenheid om uitgebreid te wisselen, waardoor ook Maurice van Montfort ineens weer tot scoren  komt als stand-in van Jos Boers (afwezig)
Reehorst dus op jacht naar de titel, maar eerst komend weekend naar Stadskanaal om een lastig Hurry-up te bestrijden.

Scores: Jeff de Quay 7, Daniel Laverman (6) Robbert van Oel (4) Michael vd Berg (3) Korneel van ’t Land en Maurice van Montfort (2) Remco van Dijk, Josha Sietsma en Martijn de Wit 1x