Handballers Reehorst stunten bij Hurry-Up

Hurry-Up – HV Reehorst (24-25)

Na de teleurstellende nederlaag van Reehorst vorige week in eigen omgeving deden de Edenaren weer een flinke duit in het zakje door met 24-25 in Zwartemeer te winnen.
Aangezien kampioenskandidaat Gemini volledig onderuit ging bij het inmiddels gedegradeerde Fortissimo, zijn er nog steeds zes kandidaten voor de titel met nog vier wedstrijden te gaan.

De mannen van coach Marco Meijeringh stonden in mum van tijd met 0-3 voor, maar in plaats van meteen door te drukken begon men zich meer en meer met de scheidsrechters te bemoeien, vergaten te handballen en dat resulteerde in een 9-5 achterstand. Reehorst vocht zich net voor het rustsignaal terug in de wedstrijd 12-11. Direct na rust mocht Reehorst met een man meer beginnen, ontvingen twee spelers van Hurry-Up een rode kaart en coachte Meijeringh, Mike v/d Berg naar de positie als mandekker en kregen de hoekverdedigers opdracht hun tegenstanders vast te zetten. Hurry-up wist zich geen raad met de nieuwe strijdwijze, stapelden fout op fout (o.a. een elleboogstoot) en kon Reehorst nog net met opgeheven hoofd naar Ede terug reizen met twee punten in de tas.

Tevredenheid over de beide punten verheelde niet dat de Edese oefenmeester ronduit ontevreden was over de wijze waarop zijn mannen zich presenteerden en dat gold vooral het mentale gedeelte. Een en ander zal moeten resulteren in een klinkende overwinning komende zaterdagavond, wanneer Reehorst tegen Fortissimo speelt, dat juist dit weekend voor een daverende stunt zorgde door de nummer een, Gemini te verslaan. Reehorst is toe aan een goede thuiswedstrijd, na drie nederlagen op rij in eigen hal.