Handballers Reehorst stellen ernstig teleur (26-28)

Teneinde aansluiting bij de top drie te houden dienden de mannen van trainer/coach Paul van Noesel de punten in eigen huis te houden. Na een alleszins acceptabele eerste helft plofte de Edenaren als een kaartenhuis in elkaar en verloren verdiend van het Rotterdamse Snelwiek, dat de punten  hard nodig had in de strijd om degradatie.

De start voor de Edenaren was veelbelovend, want in no-time scoorden Robbert van Oel, Jeff de Quay 3x en Mike van der Berg en brachten Reehorst op een 5-2 voorsprong, waarna Ronald Kroon en Martijn de Wit de 7-3 voorsprong bewerkstelligden. Intussen scoorden de Rotterdammers vooral gele kaarten en mocht youngster Daniel Laverman zich verheugen op zijn come-back na lange tijd van blessures. Laverman zette Ronald Kroon vrij voor de keeper en scoorde zelf de 13-9. Door wat al te hautain gedrag bleek de ruststand toch wat tegen te vallen met 13-11.

Direct na rust accelereerde Korneel van ’ t Land naar 14-11 en mocht Paul Verhage de 15-12 aantekenen, dus niets aan de hand in de sporthal De Reehorst, maar daarna kwam er een ernstig verval. Het vele wisselen van spelers had geen enkel resultaat meer en welgeteld binnen tien minuten kon Snelwiek naar een 19-26 voorsprong uitlopen, iets wat dit seizoen bij geen enkele thuiswedstrijd nog te zien is geweest. Paul van Noesel moest opnieuw ingrijpen met een keeperswissel, maar dat was helaas voor de Edenaren te laat, want ondanks een laatste opleving van Reehorst, waarin er de laatste 8 minuten zes keer gescoord werd was het allemaal voor niets en eindigde de wedstrijd in een deceptie 26-28. De Edenaren zijn door dit resultaat niet meer in de race voor een toppositie en kunnen zich gaan richten op het volgend seizoen en dat was eigenlijk niet nodig geweest.

Dames HV Reehorst spelen gelijk

Zonder 2 vaste speelsters maar met goede vervanging van Yvette van Duren en Kim Nihof, vertrokken de dames van HV Reehorst richting Duiven. Thuis was er van de dames van Loo met ruim verschil gewonnen, maar de uitwedstrijden zijn altijd een verhaal apart. Reehorst begon rommelig, maar toch werden er een aantal aanvallen mooi afgerond. De ruststand was 3- 6 in het voordeel van de Edesen.

Na de rust begon Loo met meer tempo te spelen en zij benutten 2 break-outs en een strafworp waardoor de stand gelijk werd. De Reehorst dames liepen meer tegen zichzelf en de zeer dubieus fluitende scheidsrechter te spelen, en dit uitte zich in een zeer moeizame 2 e helft. Doordat keepster Evelien van Zetten een aantal mooie reddingen verrichtte en Sandra van Zetten vlak voor tijd een schitterend afstandschot erin knalde, werd de eindstand 10-10 en konden de dames toch nog 1 punt mee naar huis nemen.

Doelpunten : Anneke van Oel 5, Sandra van Zetten en Yvette van Duren 2, Melissa Jooren 1.