Handballers Reehorst slepen punt uit het vuur (22-22)

Het mannenteam van HV Reehorst speelde de afgelopen twee weken ronduit ongelukkig, met als gevolg twee kleine nederlagen. Zaterdagavond speelden zij tegen middenmotor White Demons- 2 in Berkel-Enschot en hielden daar met wat geluk een punt aan over en daarmee handhaven de Edenaren zich in het linkerrijtje van de regionale klasse Oost.

De eerste tien minuten kwamen de Edenaren goed door met een voorsprong van 2-4, maar daarna kwamen de Brabanders terug, mede door gemorste kansen van Reehorst. De Edenaren misten aanvoerder Jeroen de Wit en cirkelspeler Ronald Kroon door blessures, waardoor Korneel van ’ t Land de middenopbouwpositie mocht innemen. Nu is het spelverdelen bij handbal niet de eenvoudigste taak die er is , maar van ‘ t Land kweet zich goed van zijn taak, werd later naar de rechterhoek gedirigeerd, waarna Michael vd Berg zijn positie mocht overnemen, maar beide spelers werden belemmerd in hun spel, omdat de Edenaren als team te weinig tempo ontwikkelden en dat is voor deze snelle jongens nu eenmaal voorwaarde om goed uit de verf te komen. De ruststand van 11-9 was overigens nog steeds hoopgevend.

Direct na rust scoorde topscorer Jeff de Quay de aansluitingstreffer en mede door goed keeperswerk van Bert Willemsen leek Reehorst zich te herpakken, maar heel zwak afronden bracht White Demons ineens in gewonnen positie van 17-13. Keeper Ferry van Leent werd weer ingebracht en coach Paul van Noesel besluit man to man verdediging te spelen, waarna het hoge tempo van Reehorst de stand op 22-21 doet belanden. In de allerlaatste minuut scoorde Robbert van Oel de gelijkmaker en met twee seconden te spelen werd door White Demons geschoten en… gescoord, maar volgens de scheidsrechters was het al tijd voordat de bal de doellijn van de Edese keeper was gepasseerd en kwam Reehorst heel goed weg met een gelijkspel. Topscorer: Jeff de Quay 8x

Zaterdagavond speelt HV Reehorst in de eigen sporthal een ongetwijfeld pittige wedstrijd tegen het Doetinchemse Regioteam CAD2M met als inzet wie is de beste regionale club van Gelderland? Hoe anders ging het op het eind van het vorig seizoen, de situatie was ronduit dramatisch, want toen konden de Edenaren zich opmaken voor behoud in deze klasse middels een beslissingswedstrijd voor degradatie!!

Eervol verlies handbalsters

Na de wedstrijd tegen koploper Apollo konden de Edese handbalsters ondanks hun verlies met opgeheven hoofd het veld verlaten. “Strijd en gedrevenheid” was de missie waarmee zij door hun trainer Marco Meijeringh de hal ingestuurd waren. En dat waren de woorden die de wedstrijd typeerden. De speelsters van Reehorst speelden voor wat zij waard waren. Dat bleek helaas net niet genoeg. Zij verloren met 15-18.

Reehorst startte met een 4-2 dekking. De tegenstander had hier niet op gerekend en raakte ontregeld in hun aanval. Het eerste kwartier domineerde de thuisploeg. Reehorst kreeg geen vat op de linkeropbouwspeelster van Apollo, die met een snoeihard schot iedereen te slim af was. Zij maakte deze wedstrijd het verschil. Bij rust had Apollo de achterstand naar een 7-11 winst omgebogen.

Na de rust startten de Edesen een grandioze inhaalrace. Bij een stand van 15-16 leek een sensatie in de lucht. Apollo wenst echter niet mee te werken en eiste met een slotoffensief de winst op.

Doelpunten Reehorst: Joyce Leuverink en Anneke van Oel 5, Melissa Jooren 3, Tatiana Jooren en Sandra van Zetten 1.