Handballers Reehorst pas laat op toeren (21-21)

Het leek zo’n aardige affiche in de regionale klasse, UDI ’96 uit Arnhem Noord,  vechtend tegen degradatie en Reehorst uit Ede runner-up in de laatste weken, maar de meegereisde supporters konden hun ogen niet geloven. Binnen tien minuten stond er een 6-1 achterstand voor de Edenaren op het scorebord door slap en ongeconcentreerd spel. Reehorst was niet opgewassen tegen de robuuste 6:0 verdediging en de ronduit onaantrekkelijke spelopvatting van de Arnhemmers, die een hekel aan snel en beweeglijk handbal hebben en dat liefst 60 minuten lang demonstreren. De russtand van 10-6 was dan nog een lichte meevaller.

Direct na rust vond de scheidsrechter het tijd worden de aandacht op te eisen door Jeff de Quay rood te geven wegens commentaar, nadat de Edese linkshander al diverse aanslagen op zijn lichaam te verduren had gehad. Bij UDI mocht Bas de Wit om dezelfde reden ook naar de kant. De wedstrijd leek zo’n tien minuten voor tijd gespeeld bij de stand 18-11, toen Paul van Noesel over ging op manverdediging en dat leek de wedstrijd wat sjeu te geven. Robbert van Oel en Jos Boers scoorden beiden twee keer, gevolgd door Jeroen de Wit 20-17, daarna een score van Paul Verhage . UDI kwam terug 21-19 en met nog 1 minuut te spelen scoorde goudhaantje Michael vd Berg twee keer, de laatste 4 seconden voor het eindsignaal.

Door verlies van koploper Loreal wordt het zaterdag a.s. een interessante wedstrijd tussen Reehorst en kampioenskandidaat Jupiter ’75. De Edenaren staan slechts drie punten achter de huidige nummer twee. De aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur.

Dames Reehorst stunten tegen koploper

In een sensationele wedstrijd hebben de Edese handbalsters zaterdagavond koploper Raalte verslagen. In een goed gevulde sporthal vochten de Edesen voor wat zij waard waren, en dat waren twee zeer verdiende punten aan het eind van de wedstrijd. Reehorst won met 17-15.

Reehorst startte met een zeer offensieve 4-2 dekking. Dit is een verdediging die bedoeld is de tegenstander bij hun aanval te storen om dan snel over te kunnen schakelen naar een tempo aanval. Deze tactiek werkte. Raalte had moeite de bal rond te krijgen en schakelde regelmatig over naar individuele acties. Dit had de thuisploeg echter graag; zodra er geschoten werd, kon keepster Evelien van Zetten de bal opbrengen en ging de gehele ploeg met snelheid naar voren. Na tien minuten spelen leidde de thuisploeg al met 5-1.

De routine van Raalte bracht hen weer terug in het spel, met rust waren zij weer tot 9-8 genaderd.

Na de rust dreigde het zeer vermoeiende spel Reehorst even op te breken, maar met enorme teamspirit wist de thuisploeg – volkomen leeg gespeeld – de punten te behouden.

Doelpunten Reehorst: Melissa Jooren en Anuschka van der Vegt 4, Anneke van Oel 3, Charissa Gibbs 2, Tatiana Jooren, Joyce Leuverink, Sandra van Zetten en Kim de Quay 1.