Handballers Reehorst pakken volle winst in Stadskanaal / Wederom verlies vrouwenteam

Jahn II – HV Reehorst 26-31( mannen regioklasse)

De Edenaren speelden vorige week een zeperd van een wedstrijd in Emmen en verloren daar terecht, zondag mochten zij weer een pakje boterhammen meenemen nu ging de reis naar Stadskanaal. Reehorst speelde daar een stabiele wedstrijd en won verdiend met 26-31.

De beginfase van de wedstrijd was beter verzorgd dan vorige week en Reehorst kwam dan ook regelmatig voor te staan. Veel kansen en doelpunten, maar  net zo snel lag de bal achter de startende keeper Ferry van Leent die zijn niet gering talenten vol in de strijd moest gooien om Reehorst in de race te houden.

De kracht van de Edenaren lag vooral bij de linker en rechter opbouwposities en bij de cirkel, die geregeld werden bereikt. Na een ruststand van drie doelpunten voor, kwamen de Edenaren in de tweede helft nooit meer echt in de problemen en swingden bij tijd en wijle naar de overwinning.

A.s. zaterdagavond speelt HV Reehorst (ploeg met de minste verliespunten) om 20.30 uur in eigen hal en gaat dan proberen de eerste plaats weer terug te veroveren op E en O (3)

Stand regioklasse A

1. E en O    14-21
2. Reehorst  12-20
3. V & S      12-18
4. Cometas  13-17

Ha-Stu-Reehorst 23-13 (vrouwen 2e klasse afd)

De Edese dames hebben de laatste weken een paar flinke tikken opgelopen en daar kwam een forse dreun bij in Nijmegen. Ha-Stu startte overdonderend en in no-time stond er 3-1 op het bord. Het grootste verschil tussen beide ploegen was de constante druk die de aanvalsters van de Nijmeegse studentes produceerden, tegenover het weliswaar snelle aanvalsspel van Reehorst, maar deze maakten de kansen die wel degelijk kwamen niet af.

Nadat de achterstand bij rust al tot vijf doelpunten verschil was opgelopen, voerde Ha-Stu het tempo nog wat op en leden de Edesen een kansloze nederlaag.

De komende weken krijgt Reehorst de gelegenheid het puntenaantal op te schroeven, te beginnen a.s. zaterdagavond in De Reehorst, maar dan moet er wel gewonnen worden van de handbalclub Loo. En dat mag geen groot probleem zijn gezien de uitoverwinning op die ploeg eerder dit seizoen.