Handballers Reehorst overklassen Baarn

HV Reehorst-Baarn ( tweede divisie A)

Voor de handballers van HV Reehorst breken nog mooie weken aan, zeker als de Edenaren komend weekend in Den Haag van Hellas winnen.
Immers, kampioenskandidaten als Havas en CSV Meervogels komen nog naar Ede toe, de vorm van de mannen van trainer/coach Marco Meijeringh is duidelijk stijgende en de wil dit seizoen tot een goed einde te brengen onverminderd groot.

Na een 0-1 achterstand, pakte Reehorst de draad snel op en met snelle en effectieve aanvallen stond het zo’n tien minuten later 6-2 in Edes voordeel. Vooral Jeff de Quay en Mike vd Berg waren een plaag voor de verdediging van Baarn en aanvoerder Jos Boers meldde zich nadrukkelijk in de frontlinie.
Reehorst verdedigde goed en zette het snelle spel van de eerste fase prima door met o.m. twee fraaie doelpunten vanaf de cirkel door Tim Lumenta. Na een dubbele twee-minutenstraf voor Baarn, bepaalde de Griek Nickolaos de ruststand op 17-7
In het begin van de tweede helft denderde Reehorst letterlijk over zijn Baarnse opponent heen, die hun frustraties botvierden door wat lompigheden en overtredingen, maar Reehorst trapte niet in de provocaties en dat is knap, want je zult maar cikelspeler zijn en voortdurend als boksbal gebruikt worden. Deze instelling kan Reehorst nog veel opleveren, want er staan nog een aantal topwedstrijden op het programma en als het handballend al goed gaat en daarbij de mentale instelling oke is dan kunnen er nog gekke dingen gebeuren in het Edese handbalwereldje. Met een opnieuw uitblinkende Remco van Dijk en een sterke slotfase van Robbert van Oel toog Reehorst naar een grote en verdiende overwinning.
Topscores: Remco van Dijk 8x, Kevin Kettering en Michael vd Berg 5x.

Het bestuur van HV Reehorst en trainer/coach Marco Meijeringh hebben de afgelopen week een korte evaluatie gehouden en afgesproken dat de overeenkomst van drie jaar, die het vorig jaar is overeengekomen door beide partijen als prettig en succesvol wordt ervaren.
Binnenkort wordt dit overleg voortgezet, zodra Meijeringh met zijn spelers heeft gesproken over hun intenties. Zeker is dat de linkshandige hoekspeler, Nicky Nickolaidis,  na dit seizoen terugkeert naar Griekenland.