Handballers Reehorst nemen afscheid van het seizoen in mineur

Gemini-Reehorst 32-21

De mannen van HV Reehorst zijn er niet in geslaagd het seizoen te beeindigen met een goed gevoel. De Edenaren verloren vooral van zichzelf, want indien de “open” kansen waren benut dan had de uitslag er heel anders uitgezien. De eerste helft ging min of meer gelijk op, maar ook toen werd er kwistig met de kansen gemorst. Na rust eenzelfde beeld, breaks werden gemist, ook een strafworp was niet besteed aan de formatie van trainer Marco Meijeringh en tegenstander Gemini bleef die kansen wel benutten en dan gaat de score snel omhoog. Gemini passeerde op de slotdag van de competitie op doelsaldo de Edenaren, die op een zesde plek eindigden, toch licht teleurstellend zo was de algemene opvatting.

De Edese handbalformatie speelt vanaf komende donderdag mee met het “Klaverbladtoernooi” georganiseerd door de Arnhemse handbalclub ESCA. Reehorst is regerend bekerhouder.

Robbert van Oel

Sterkhouder Robbert van Oel, jarenlang boegbeeld van de mannen van HV Reehorst heeft zijn trainer Marco Meijeringh laten weten, het volgend seizoen in een andere omgeving te willen handballen. Op 17 jarige leeftijd gold van Oel (26), als een van de grootste talenten van Reehorst ooit, speelde hij als junioor tijdens de finale van de NHV beker tegen Swift Arnhem een wereldpartij en dreef de tegenstander tot complete wanhoop. Het verzoek van deze eredivisieclub om naar Arnhem te komen, werd afgewezen, hij wilde met zijn vrienden in Ede handballen.

Robbert van Oel komt volgend seizoen uit voor ESCA in Arnhem, dat uitkomt in de Hoofdklasse.