Handballers Reehorst lijstaanvoerder na winst op V & S (27-23)

Reehorst-V & S : Regionale klasse A

Op de een na laatste competitiedag deed Reehorst waarop het een seizoen lang op gehoopt had, namelijk alleen de leiding in de regioklasse A veroveren. Over veertien dagen kunnen spelers en supporters wederom met de bus, dan naar Emmen voor de laatste competitiewedstrijd tegen SVBO.

De mannen van trainer/coach Paul van Noesel  stonden letterlijk stijf van zenuwen in de aanvang van de wedstrijd en dat werd nog verergerd doordat de boomlange linker en rechter opbouwers van V & S  die de bal in het Edese doel gooiden wanneer zij dat wensten.

Robbert van Oel bracht Reehorst aan de leiding en scores van Jeff de Quay en Michael vd Berg hielden Reehorst nog in de buurt van hun tegenstanders uit Groningen, die een klein gaatje konden slaan (4-6). Reehorst was niet in staat om hun wapen, de snelle balvoering, tot praktijk te verheffen en in die fase was alleen Jeff de Quay in staat tot effectief optreden door drie doelpunten achtereen te scoren. De beide youngsters Tim Lumenta en Daniel Laverman hielden Reehorst met veel moeite in de race en de uitstekend spelende v.d. Berg en Korneel van ’t Land bezorgden de thuisclub een 12-14 ruststand.

Direct na rust probeerde Reehorst met Ferry van Leent in het doel de bakens te verzetten, maar het zou een taaie strijd worden. Van ’t Land en de Quay scoorden en Reehorst kwam eigenlijk voor het eerst op gelijke hoogte  na een demarage van Jeff de Quay en wederom v.d. Berg die zich tot een plaaggeest van de Groningers zou ontwikkelen. Langzamerhand kreeg de vermoeidheid bij V & S de overhand en konden de Edenaren het talrijke publiek laten genieten van technische hoogstandjes, waarbij Remco van Dijk en van ‘Land door hun snelheid het verschil konden maken.

De laatste minuten speelde Reehorst alle stress van zich af en kwamen Martijn de Wit en Tim Lumenta tot fraaie scores, maar de “man of the match”zou toch Michael v.d. Berg worden die alleen op het doel komend de bal vanuit een 360 graden positie in het doel knalde en daamee de slagroom op de taart zette.

Scores: Jeff de Quay (8) Michael vd Berg (5) Korneel van ’t Land en Robbert van Oel (4) Tim Lumenta (2) Daniel Laverman, Remco van Dijk, Jos Boers en Martijn de Wit (1)