Handballers Reehorst liggen op koers tegen UDI

Het is vrijdagavond bijna 22.00 uur en de oefenwedstrijd UDI’96 – Reehorst vangt aan. Beide teams hebben zich de afgelopen maanden aanzienlijk versterkt. Udi heeft vier spelers van Zuiderbuur Swift ingelijfd en bij de Edenaren zijn Jeff de Quay, Michael vd Berg en aanwinst Kevin Kettering (Swift) in het rode shirt te bewonderen.

De Arnhemmers spelen de beginfase vooral via de cirkel, waar Reehorst alle zeilen moet bijzetten. (4-2) achter. Dat is wel toevertrouwd aan Tim Lumenta die zich vol in strijd werpt en naast zich Jeff vindt, die inmiddels na zijn Swiftperiode jochie af is. Nickolaidis incasseert meteen een tik op zijn dijbeen en loopt enigszins verlamd door. Michael en zijn opponent voeren een strijd wie de slimste is en inderdaad de linkshandige tegenstander weet Mike een paar keer te verrassen.

Naarmate de eerste helft vordert komen de Edenaren beter in het spel. “Acht links en vijf rechts” zijn de nieuwe toverwoorden en de score wordt opgevoerd. Bij rust staat Reehorst al op voorsprong. De tweede helft blijkt voor Reehorst, die conditioneel verder is dan UDI. Kevin Kettering knalt uit stand! Loepzuiver in de kruising, de handjes waren even omlaag bij UDI en Michael scoort na een bijzonder leuk een/tweetje met Tim heel mooi in. Martijn vanaf rechts met rechts en Rob Bosman probeert zijn blessure te vergeten op de L/O.

Robbert van Oel laat bij vlagen zijn klasse zien (draaibal en doelpunt) en Jos Boers laat zien dat zodra er wat ruimte in de verdediging valt bij UDI, hij met verwoestende schoten raak schiet. “Ik zag ze niet eens aankomen” verzuchtte de keeper!

Gerard en Bert verdedigden het doel met verve en kwamen eigenlijk niet in de problemen.

Conclusie: de mannen van coach Marco Meijeringh liggen goed op koers en zondag volgt alweer de volgende wedstrijd in Duiven. Heel blijven wordt belangrijk de komende weken en vervolgens langzaam maar zeker naar de gewenste competitievorm werken.