Handballers Reehorst laten punten aan Regioteam na boeiende wedstrijd (24-26)

Na een voor het Edese handbalpubliek zeer aantrekkelijke en gelijkopgaande wedstrijd waren de gasten van het Doetinchemse Regioteam CAD2M net iets schotvaardiger in de eindfase van de wedstrijd en wonnen dan ook verdiend met 24-26.

De mannen van Paul van Noesel konden niet beschikken over keeper Ferry van Leent en misten ook nog beide cirkelspelers Ronald Kroon en Jos Boers, maar gingen enthousiast van start. Robbert van Oel en Jeff de Quay scoorden voor Reehorst, maar helaas miste Michael van de Berg een mooie kans. Een formidabele no-look pass van Jeroen de Wit op cirkelman Tim Lumenta werd te gehaast ingeschoten, waardoor de keeper van de gasten redding kon brengen. Robbert van Oel bleef scoren veelal na zijn bekende schijn/passeerbeweging en hij was onbetwist de gevaarlijkste Edenaar zaterdagavond in de Reehorst. Zo rond de 28 e minuut leek Reehorst even de controle kwijt  11-14, maar nadat er weer een 100% kans aan de cirkel onbenut was gebleven, brachten Jeroen de Wit en Jeff de Quay de ruststand op 13-15 nadeel.

Reehorst begon de tweede helft overtuigend, Martijn de Wit en van Oel scoorden en daarna zou de wedstrijd gelijk opgaan. De Wit schoot rond de 15 e minuut de gelijkmaker erin en Jeff de Quay liet zich niet onbetuigd en bracht Reehorst voor het eerst in deze wedstrijd aan de leiding. Good old Maurice van Montfort schoot vanaf de cirkel wel raak (21-20) Korneel van ’t Land 22-22 en van Oel 23-22 en daarmee leek Reehorst aan het langste eind te trekken. Een paar wereldreddingen van keeper Gerard Haalboom bevestigde dat beeld, maar ondanks de goede score van van ’t Land 24-24 en door een paar mislukte schoten van o.m. Martijn de Wit waren de twee laatste schotpogingen van de Doetinchemmers wel raak en was de nederlaag zuur en eigenlijk een beetje onverdiend. Een gelijkspel had deze leuke handbalpot eerder verdiend. Het is zaak dat de Edese handballers de komende wedstrijden nog wel wat punten bijeen sprokkelen, omdat er mogelijk een versterkte degradatieregeling geldt en dan kun je maar beter in de middenmoot vertoeven.

Handbalsters pakken weer punten

In een wedstrijd die niet uitblonk vanwege het hoge niveau werden door de Edese handbalsters wel weer de punten gepakt. Tegenstander ESCA, die onderaan de competitie vecht voor lijfsbehoud, was in Arnhem een taaie tegenstander. Na een zeer moeizame eerste helft, kwam Reehorst pas in de tweede helft los van het trage tempo van de tegenstander. Het werd 9-13.

ESCA opende de wedstrijd met een doelpunt van een oud Reehorst speelster. De Edesen leken hier niet van onder de indruk en met een aantal fraaie doelpunten van Sandra van Zetten en Anneke van Oel, nam Reehorst de voorsprong over. Men verzuimde echter afstand te nemen en liet zich teveel leiden door het tempo van de tegenstander en het warrig fluiten van de scheidsrechter. Bij rust stond een magere 5-5 op het scorebord.

Kort na de veldwissel hield Evelien van Zetten Reehorst met een paar fantastische reddingen op de been. Pas toen kwam de geest in het Edese team en werden een paar snelle aanvallen doeltreffend afgerond. Toen een ESCA speelster met rood van het veld gestuurd werd wegens een grove overtreding op Joyce Leuverink, maakte Reehorst het karwei af. Met drie doelpunten op rij werd de zege veiliggesteld.

Doelpunten Reehorst: Anneke van Oel 7, Joyce Leuverink 2, Melissa Jooren, Sandra van Zetten, Kim de Quay en Tatiana Jooren 1.