Handballers Reehorst koppositie na overwinning op E&O; (27-25)

De opluchting was groot na de spannende inhaalwedstrijd van Reehorst tegen Emmen en Omstreken (3). De mannen uit Drente kwamen met o.m. Frank van der Zanden (oud international) naar Ede en waren helemaal niet van plan aan een eventueel Edes handbalfeest mee te werken.

De Edenaren knalden werkelijk uit de startblokken en doelpunten van Michael vd Berg, Robbert van Oel en linkshander en de uitblinker van deze avond Jeff de Quay zorgden voor een 5-2 stand na acht minuten. Echter de Drentse formatie gaf geen krimp en raakte zeker niet in paniek, ondanks fraaie treffers van vd Berg en de Quay. Heel fraai was het doelpunt van Remco van Dijk, het lijkt erop of hij alleen maar hele mooie doelpunten kan maken.(9-6).

De ruststand van 13-11 gaf aan dat deze wedstrijd nog geen gelopen race was. Direct na rust stelde de voortreffelijk spelende Korneel van ’t Land de Quay in staat de 14-11 en 15-12 te scoren, waarna keeper Ferry van Leent uitstekend ingreep op een schot van vd Zanden. Slordigheden hield de Drenten in de race en een hattrick van Remco van Dijk bracht de stand op 20-17. Nog gaf E & O het niet op en de doelpunten vlogen er links en rechts in. Michael vd Berg en Robbert van Oel op 24-23 een schitterende actie van de Quay 25-23 en een wereldredding van van Leent, waarna de Quay zijn uitstekende wedstrijd glans gaf door de 26-23 te scoren. V.d Berg en de Quay met spectaculaire treffers bepaalden de eindstand op 27-25

 

Scores: Jeff de Quay 11x, Michael vd Berg 6x, Remco van Dijk 5x, Robbert van Oel 4x, Josha Sietsma en Jos Boers 1x