Handballers Reehorst knokken zich naar overwinning

Hoofdklasse: Reehorst-GOconnect/Fortissimo 27-24

Bloed, zweet en tranen is een bekend lied van een bekende zanger en dat gegeven was helemaal van toepassing op de wedstrijd van de mannen van HV Reehorst tegen het net wat hoger geklasseerde Fortissimo uit Cothen.

Dat het zo’n moeizame overwinning zou worden, daar leek het in de eerste twintig minuten van de eerste helft niet op, want o.l.v. een herstelde Robbert van Oel en Jos Boers snelden de Edenaren naar een 7-4 voorsprong, waarna de uit het tweede team gehaalde Maurice van Montfort in acht minuten tijd betrokken was bij zes doelpunten en daarmee de ruststand bepaalde op 13-10.

Direct na rust knalden Paul Verhage en Mike vd Berg Reehorst naar een veilig lijkende 18-14, maar daarna begonnen de mannen van Paul van Noesel aan een rommelige fase, waar geen eind aan leek te komen. De bal vloog van links naar rechts in een hoog tempo, tijdstraffen aan Reehorst zijde gaven de onrust aan en Fortissimo rook zijn kans op 23-21.

Jos Boers en Paul Verhage hielden de Edenaren aan de goede kant van de score en na een onduidelijke actie in de verdediging, waarbij een van de tegenstanders als een stervende zwaan bleef liggen en vervolgens Tim Lumenta alleen op de keeper af kon gaan en de bevrijdende 26-22 liet aantekenen. De schotvaardige Paul Verhage schoot Reehorst naar een moeizame 27-24 eindstand.

Scores: Jos Boers 9x, Paul Verhage 7x, Maurice van Montfort 4x, Robbert van Oel, Remco van Dijk en Mike vd Berg 2x en Tim Lumenta 1x.