Handballers Reehorst kampioen regionale klasse A

• Reehorst wint in Emmen van SVBO
• Reehorst promoveert naar Hoofdklasse
• Paul van Noesel en John Thiele blijven technisch duo

In september vorig jaar spraken de mannen van trainer/coach Paul van Noesel af voor niets anders te willen gaan dan het kampioenschap. Acht maanden en niet minder dan 22 competitiewedstrijden later is het zover, de verlangde titel is binnen, het feest kan beginnen.

Dat het kampioenschap dik verdiend is, moge blijken uit de binnenkomende mails en felicitaties van andere verenigingen, die in Reehorst niet alleen een sportieve, maar vooral technisch vaardige tegenstander trof,  welke snel handbal etaleert en daarom ook een aanwinst is voor de Hoofdklasse.

De Edenaren weten zich bovendien gesteund door een vaste kern supporters, die de spelers zondag met een dubbeldekbus vergezelden, plus nog wat particulier vervoer, goed voor pakweg 100 man ondersteuning.

En herrie werd er gemaakt in het verre Drente, zeker na de flitsende start tegen laagvlieger SVBO. Aanvoerder Robbert van Oel opende de score na een prachtige combinatie met Jeff de Quay, waarna de ijzersterke Bert Willemsen meteen aan de bak kon met een tweetal fraaie stops. Martijn de Wit uit een strafworp en opnieuw van Oel met twee fraaie doelpunten en wederom de Wit nu vanuit de linkerhoek brachten een tussenstand van 3-5 op het scorebord.

Even verslikte Reehorst zich in de afwerking, maar Josha Sietsma en topscorer Jeff de Quay, die het zwaar te verduren kreeg tijdens deze wedstrijd en keihard verdedigd werd 5-7, waarna Rene Looijs, Sietsma en de uitstekend spelende Korneel van ’t Land,  Reehorst met een 7-12 stand deden rusten.

Martijn de Wit scoorde direct na rust met een 7 meter, vervolgde dat optreden met een fraaie treffer uit de hoek en daarna konden de Edenaren de wedstrijd verder controleren. Zoals gebruikelijk dit seizoen volgt dan meestal een Edes kwartiertje wat ook nu weer uitkwam en de stand staat dan zomaar op 10-20. Reehorst bleef het zoeken in technisch handbal en dat leverde fraaie doelpunten op van Robbert van Oel, die zich helemaal kon uitleven en Daniel Laverman. Maurice van Montfort (invaller voor Remco van Dijk) scoorde de nummer twintig en Michael vd Berg met een fraaie break-out ingeleid door Ferry van Leent op 11-23. Het slot van deze wedstrijd was voor youngster Tim Lumenta die met twee knalharde schoten vanaf de cirkel duidelijk maakte, waarom hij dit seizoen zoveel progressie heeft gemaakt.

Voor rechteropbouwer en topscorer Jeff de Quay eindigde de wedstrijd pijnlijk, vlak voor tijd kreeg hij een knal op zijn neus te verwerken en werd vervolgens neergehaald. De lankmoedige scheidsrechters trokken geen rood, wat overigens wel terecht zou zijn geweest.

De spelers van HV Reehorst ontvingen uiteraard bloemen voor het behalen van de titel, beschikbaar gestemd door bloemenhandel Henk Kraak uit Harskamp en KIA daeler Andre Braber stelde consumptiebonnen beschikbaar voor het hele gezelschap, hetgeen in dank werd aanvaard.

Scores: Robbert van Oel 6x, Martijn de Wit 5x Jeff de Quay, Korneel van ’t Land 3x, Mike vd Berg, Josha Sietsma, Daniel Laverman en Tim Lumenta 2x, Jos Boers, Rene Looijs en Maurice van Montfort 1x.

Spelers en supporters vonden bij terugkomst bij het vertrekpunt De Reehorst een prettige verrassing. Uitbater Hans Degen van sportcafe De Spil  trakteerde het hele gezelschap  op soep met broodjes, hetgeen zeer op prijs werd gesteld.  Voorzitter Wim de Rek van HV Reehorst bood een feestelijke taart aan, waarna het feest kon beginnen.

Trainer/coach van HV Reehorst, Paul van Noesel kon zijn geluk niet op met het behalen van het kampioenschamp.” Dit is het resultaat van twee jaar trainen en coachen en spelers bewust te maken hoe zij moeten spelen om succesvol te worden”. Van Noesel verheugd zich op het komende seizoen in de Hoofdklasse.

“Wij hebben veel plezier ontleent aan ons spel en wij weten zeker dat wij onze supporters vermaakt hebben. Kijk eens naar de mensen die vandaag met ons meegereisd zijn, dat is toch fantastisch”?