Handballers Reehorst halen fors uit tegen Aalsmeer

HV Reehorst heeft op indrukwekkende wijze afscheid genomen van de onderste regionen van de Hoofdklasse A.  Het op de derde plaats staande Aalsmeer-3  werd kansloos verslagen met 29-21
De eerste minuten  waren veelbelovend, want krachtpatser Paul Verhage knalde binnen twee minuten twee keer raak, waarna Jos Boers en Tim Lumenta vanaf de cirkel of tot score kwamen of een strafworp afdwongen, waar Remco van Dijk zich vervolgens succesvol over ontfermde.

De opbouwrij van de Edenaren speelde met veel druk op de verdediging van Aalsmeer, waardoor de ene na de andere kans werd gecreëerd, zoals het fraaie lobje van linkshander Bjorn vd Lee (10-4) en combinaties Robbert van Oel en Jos Boers, die de ruststand op 14-7 bepaalden.

De tweede helft was een aaneenschakeling van kansen en doelpunten, waar ook Aalsmeer wat nadrukkelijk aan mee ging doen, zonder  Reehorst echt te bedreigen. Tim Lumenta en Jos Boers bleken steeds weer aanspeelbaar op de cirkel, waaruit niet minder dan zes strafworpen voortkwamen, plus nog wat tijdstraffen in een toch zeer sportieve wedstrijd.

Daniel Laverman blijkt een voorbeeldige leerling van Paul van Noesel, want een ingestudeerde actie vanuit de linkerhoek werd bekwaam afgerond en Bjorn vd Lee pakte zelfs een tweede lobje mee 29-18 en op die stand stopte Rene Looijs nog een 7 meter.

Door de derde overwinning op rij is Reehorst gestegen naar de achtste plaats en lijkt op een zorgeloos vervolg van de competitie af te stevenen, maar dan moet er a.s. zaterdag wel gewonnen worden van Bunschoten/Spakenburg, daar won Reehorst nog nooit van……….

Scores: Jos Boers 12x, Remco van Dijk 5x, Paul Verhage 4x,  Robbert van Oel 3x, Daniel Laverman en Bjorn vd Lee 2x en Tim Lumenta 1x