Handballers Reehorst gaan voor klasse behoud

Nieuwegein – In een spannende wedstrijd voor lijfsbehoud tussen Venus/Nieuwegein 2 (gedegradeerd) en HV Reehorst 1 heeft het Edese team goede zaken gedaan om klasse behoud nog in eigen hand te houden.

Ruststand 11-17 en een mooie eindstand van 20-33

De Hoofdklasse A van het Nederlands Handbalverbond stevent af op een ongekend spannende slotfase. Als HV Reehorst nog uitzicht wil houden op klasse behoud, was winst noodzakelijk en moest het als 9e geplaatste Pals Groep/E en O winnen van het als 10e geplaatste team van ’t Fortuin/VVW.

De Edenaren dachten sterk te starten, maar schijn bedriegt. De krachten werden in het begin van de eerste helft gelijk verdeeld en de Edenaren hadden zich wellicht verslikt in de strijdkracht van de tegenstander. Hierop moest coach Marco Meijeringh ingrijpen en tactische wissels toepassen. Dit wierp gelukkig zijn vruchten af. Mooie acties vanaf de hoeken en het  midden waaruit de benodigde doelpunten volgden. Ruststand 11-17.

De keepers en spelers uit Ede gingen met een lach en kin omhoog de 2e helft in. Vooral de acties van Robbert van Oel en Remco van Dijk (13x) vielen op. De sterke opbouwrij, Rob Bosman en Paul Verhage, deden goede zaken.

Door wilskracht gedreven, de mooi uitgespeelde kansen en het benutten hiervan, resulteerde uiteindelijk in de grootste uit-overwinning dit seizoen 20-33.

Voor de mannen van Reehorst was het seizoen nog steeds niet voorbij, want met spanning werd gewacht op het verlossende bericht uit Emmen.

Deze kwam snel, E en O had ’t Fortuin/VVW verslagen met 1 punt verschil (29-28) en dat was voor de Edenaren meer dan voldoende voor lijfsbehoud. Hierdoor zal over twee weken (15 april) een beslissingswedstrijd worden gespeeld tussen Reehorst en ’t Fortuin/VVW. Plaats en tijd zullen zo spoedig mogelijk bekent gesteld worden door het NHV.

Aan de top van de Hoofdklasse hetzelfde verhaal, want Hercules uit Rijswijk en Achilles uit Apeldoorn eindigden beiden met een gelijk aantal punten bovenaan.

De mannen van Marco Meijeringh konden hun geluk niet op en hebben dit uitbundig gevierd.

Uitblinker deze wedstrijd was Remco van Dijk en was goed voor 13 doelpunten.