Handballers Reehorst doen aan klantenbinding

HV Reehorst-HV Duiven: 41-18
Het mannenteam van Reehorst, dit keer geleid door coach Michel Kwaaitaal, knalde uit de startblokken met fantastische doelpunten van uitblinker Jeroen Schoonewille, Yaniek van Montfort en
Mike vd Berg (3-1). De toon was gezet en o.l.v. de superieur spelende middenopbouwer, Robbert van Oel, verzuimden de Edenaren deze keer niet de vaak vele goede kansen af te ronden.  Van Oel en Schoonewille waren een plaag voor de verdediging van Duiven, die tot dit weekend de derde plaats in de competitie innam. Reehorst denderde gewoon door en de stand van 18-10 bij rust was zeker niet geflatteerd.  Een pass van Schoonewille over de hele lengte van de zaal op van Oel vormde het overtuigende bewijs dat Reehorst stappen aan het maken is en ook deze afronding was dik in orde.
Tussensprint tweede helft:
Het publiek gaf de spelers het ene na het andere “open doekje” bij doelpunten van Michael vd Berg en de kogelharde afronding van talent Yaniek van Montfort (28-13). In de verdediging heerste deze keer Bert Willemsen als keeper en voor zich een solide opererende verdediging met een Erik van Setten die keihard werkt, maar soms iets over het randje gaat en Daniel Laverman, die zijn beste wedstrijd sinds zijn terugkeer bij Reehorst speelde, maar zich toch uit de wedstrijd liet sturen  bij een stand van 38-17!  Indien de Edenaren het hoofd erbij kunnen houden en vooral aan het mentale gedeelte nog wat bijspijkeren, dan zijn er goede kansen voor het kampioensschap. A.s zaterdagavond speelt Reehorst wederom thuis nu tegen runner-up Erix, dat vandaag verloor van Quintus,de supporters kunnen zich vast warmlopen…
 
Stand heren 1:
 

  1. Quintus               7-13
  2. Reehorst            6-11

Scores: Robbert van Oel:  10x,  Jeroen Schoonewille 8x, Yaniek van Montfort 7x,  Daniel Laverman  6x, Michael vd Berg 5x, Jos Boers en Tim Lumenta 2x en Erik van Setten 1x

Vrouwen HV Reehorst winnen van Duiven 2:  20-10
Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, met fraaie treffers van rechterhoekspeelster,  Dyada Groen en een snoeihard schot van Marit ten Holder.  De linkshandige Nienke Ketelaar maakte halverwege de eerste helft het verschil, de linkshander schoot twee keer achter elkaar fraai in de linkerbovenhoek (6-4). Reehorst mocht vervolgens keepster Danielle vd Ham dankbaar zijn, zij redde vlak voor rust twee keer achtereen, de ruststand was 9-5!
De eerste 10 minuten van de tweede helft werd de wedstrijd beslist. Ten Holder en Ketelaar en een productieve periode van Lotte Nihof (3x) deed de wedstrijd definitief naar de Edesen kantelen en met een slot-accoord van Nadieh Tubben en opnieuw een fraaie treffer van Groen werd een eenvoudige 20-10 bereikt. Reehorst staat wel in het linkerrijtje, maar is voorlopig toch in de achtervolging voor een plaats bij de top-2.

Zondag 15 november:
De D2 kids en Duiven maakten er een leuke gelijkopgaande wedstrijd van. Reehorst stond eerst achter, daarna op 3-2 voorsprong en in de tweede helft liepen wij uit naar een 7-4 voorsprong. Goed gedaan, zorg ervoor dat het iedere week weer wat beter gaat!
D1 won heel ruim van AAC/Swift combinatie. Reehorst was veel sterker en drukte dat ook uit in veel doelpunten.

Jongens C:  Reehorst-Zwolle/Tyfoon uitslag: 23-8
Zonder Wouter/Marijn en ook Ruben, maar met Daan en voor het eerst thuis spelend Bartosz ( met de familie op de tribune) gingen onze boys geconcentreerd en voortvarend van start. Danny als cirkelspits en in de verdediging op de kop van de cirkel tegen Zwolle met een aantal lange gasten in de opbouw en een uitstekend hoekspeler, die een paar keer heel fraai zou scoren.
Maar Reehorst was beter en wij maakten met mooie wisseltjes ( waaronder Jesse en Seppe) en  meer beweging ( Lars en Stijn) meer indruk. De kansen werden benut, het was heel mooi dat Danny er meteen een bal in schoot, dan wordt er op je gelet! Het cirkelspelletje verliep prima, want Danny fungeerde ook heel goed als kaatser, dus aanspelen vanuit de opbouw oorlopen en de bal weer terugkrijgen en schieten. Vlak voor tijd probeerden wij via de break Bartosz aan het scoren te krijgen en de derde poging leek dat te lukken, maar het eindsignaal gooide roet in het eten, terwijl Bartosz op weg was naar het doel met nog 5 meter te gaan…..
Komend weekend (zaterdag)  staat er weer een toppertje op het programma, tegen het combiteam AAC/Swift, zij staan gelijk met ons in de middenmoot. Dat wordt echt een wedstrijd om naar uit te zien!

Artemis-3 – HV Reehorst-2  :   25-30
Goede eerste helft, iets mindere tweede helft en twee punten erbij voor de mannen! Heren senioren dus nog steeds ongeslagen!
Scores:  David 10x, Jeroen 9 x , Martijn 5 x, Wouter 3 en Ramon 2
Heren junioren verliezen voor de derde keer op rij, nu in Huissen. Na een goed begin een matig vervolg 32-27!